SOMMERAVSLUTNING BOKA HJEM

En time i "fantasiens land" med Thore Hansen, tegner og forfatter ble et godt møte. I Frivillighetssentralens lokaler, på gamle "Mad" var det idag trangt, men muntert og hyggelig når boklånere og frivillige kom sammen. Thore Hansen gjestet Frivillighetssentralen med "et vell" av historier til stor glede for de cirka 40 som var med på sommerbok-avslutningen.

TRANGT INNE
Svært gledelig for alle Boka Hjem-frivillige at så mange av boklånerne som de møter gjennom besøkene ute tok imot invitasjonen til sommerbokavslutningen på Frivillighetssentralen som ble arrangert idag. Med regn i formiddag var valget enkelt - vi måtte være inne og det ble både trangt og varmt - men for en hyggelig stemning!

LATTER
Det ble mange smil og mye latter fra første stund når Thore Hansen fortalte fra sitt liv; da han som ung gutt dro til sjøs og det var særlig pikene i Brasil som var årsaken til at han ikke ville hjem igjen.
Som barn tegnet han mye og har bare fortsatt, tegneserier og egne historier. Det ble vitsetegninger, en blanding av hummer og kanari og å vri på virkeligheten ble hans uttrykk.
Han har en enorm produksjon siden han debuterte i 1975 som forfatter med novellesamlingen "Grimaser" og har vunnet en rekke priser for sitt forfatterskap og for sine tegneferdigheter.

GODE HISTORIER, BEVISST FORTELLER.
Han leste for forsamlingen, blant annet fra en kriminalroman, svarte på spørsmål og tok alle med "inn i historiene" i fortid, nåtid ..., om svigerfaren som var rollemodell for en romanfigur, om metoder og tanker han gjør seg når romanfigurene han skriver om, for eksempel ikke kan få hverandre for den ene er gift ...
det er igrunnen mye å reflektere over.

NY BOK
Nå er det en ny bok han holder på med som han planla for et år siden. Det bør være rikelig med lesestoff å finne, signert Thore Hansen, for sommerens bokdykk.
Utfra responsen hos forsamlingen på frivillighetssentralen idag, bør biblioteket og bokhandlerne i Halden forvente mange ivrige lesere som vil ha mer av Thore Hansen.

0-100 ÅR
Og hvem har sagt at ikke voksne kan lese barnebøker og billedbøker.
God fornøyelse i sommer med "Bobadillia Brun og den udødelige makrellen" - "Ruffen", sjøormen som bor langt ute i havet, på en mystisk øy, som bare er synlig på tirsdager og fredager.
"Enhjørninger gresser i skumring" - hvordan vi som mennesker opptrer i hverandres forestillingsverden.

Og det finnes så mye mer....


<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.