STINN BRAKKE 17. MAI!

Varm sang til publikum.

Slik skal det danses !

Oppvarmet publikum.

Konserten med sydlandsk temparementsfull sang og dans ble en flott opplevelse. Når publikum, stående, sang den norske nasjonalsangen og gruppa til sist  sang sin cubanske nasjonalsang, ble avslutningen på den halvannentimes konserten både høytidelig og fin.

Se egen billedserie!

VELKOMMEN
Den cubanske gruppen med sju musikere og to dansere ble ønsket velkommen på både norsk og spansk da de ankom Halden 17.mai en time før konserten skulle starte.
La Central de los voluntarios de Halden da una bienvenida amistosa al grupo de Cuba: Chacho y sus muchachos
el 17 de mayo a las 15.00 horas.
I hay concierto y baile.

SPANSKKURS
Takket være Gerd Lombos mange spanskkurs på frivillighetssentralen var det mange som kunne kommunisere på spansk - men denne cubanske gruppen viste seg å ha et universelt verdensspråk - nemlig musikk og dans - så ord var i grunnen ikke så nøvendig.

FOR KALDT
Vi forsto hverandre likevel. I grunnen var det også tydelig at gruppa, som på formiddagen hadde spilt et annet sted i Østfold, var blitt både kalde og sultne.
Hele formiddagen hadde sola vært framme og i bakgården hadde mange mennesker hygget seg ute med kaffe og kaker.
Da cubanerne kom, kledd i boblejakke og skjerf, var det dessverre blitt et værskifte med virkelig kald vind og til og med noen regndrypp, som gjorde at flere trakk inn.

PØLSE OG LOMPE
Etter først å ha fått varmen og fått i seg noen pølser for å stille sulten, var Chacho og hans venner klare for konsert.

RYDDET SCENEGULV
I løpet  av noen få minutter var lokalet gjort helt om - vekk var bord med kaffekopper og 17.mai-duk. Inn med flere stoler og da konserten startet var det ikke et ledig sete eller fang. Over alt, der det kunne sitte noen eller stå,  var det folk.

DAMPENDE SYDLANDSK
Og for en stemning og for en varme det ble ! - etterhvert ble boblejakkene kastet, men skjerfet ble beholdt på.
Blant publikum var det barn, unge, voksne og eldre. Alle så ut til å sette pris på både forførerisk og lidenskapelig sang, dans og musikkglede.

GOD KOMMUNIKASJON
I løpet av de totalt tre timene gruppa var på frivillighetssentralen , var det mye kontakt mellom publikum og musikerne/danserne.Både før og etter konserten. Noen har også lagt visse planer om tur til Cuba med dansekurs som en del av programmet. Her snakker vi utveksling og inspirasjon!
Under konserten var publikum aktivt med og deltok både med mye klapping, og sang. Noen fikk også svingt seg på dansegulvet med de to fantastiske danserne.

HYGGELIG 17. MAI - FLOTT KONSERT
Takk til alle frivillige som har bakt kaker. Hvor mange kaker det ble til slutt vet vi ikke. Men alle kakene var nydelige og flotte.
Takk til alle frivillige som har pyntet og forberedt, satt opp telt og kjørt og handlet og vasket.
Takk til alle frivillige som har stått på - med kjøkkentjeneste, loddsalg, dekket kakebord, stablet stoler, løftet bord.
Takk til alle frivillige som ved sin hjelpsomhet, kreativitet, språkkunnskaper og engasjement har stått på for at 17. mai på Frivillighetssentralen ble så vellykket.

En som både var tilstede på formiddagen og hygget seg med kake og kaffe og som kom til konserten uttrykte følgende:  - Jeg har brukt å grue meg til dager som 17.mai - Det er en dag da alle liksom skal være glade. Det kan være vanskelig det, sa vedkommende, men la til at denne dagen, i år, med samværet og konserten på frivillighetssentralen hadde gitt varme og mot til å kunne glede seg og så avsluttet vedkommende med et ønske om at det også blir åpent hus med konsert flere ganger.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.