EVENTYRLIG HULE PÅ JULEMARKED

Marte leser eventyr i "eventyrhula" på Huth

Fra venstre er det Sigurd,9, Sindre,11 og Marinius, 4, alle med etternavn Meyer, som hører eventyr.

Inger Aschehoug med eventyr for voksne.

Synøve Stenersen sjenker gløgg i kanongarasjen

Bjørn Blomsnes forsøker å tenne fakler i regnværet utenfor salgsboden i kanongarasjen.

Nytt av året på julemarkedet på festningen var Frivillighetssentralens "eventyrhule" på Huth. Her var det kjøpefri sone, med peiskos og fortellere i gyngestol som leste eventyr  både lørdag og søndag for alle som ville høre .    

INN FRA REGNET
Det var godt å komme inn fra regnet og varme seg ved den åpne peisen og enkelte slappet så godt av med høytlesning, ulltepper, pepperkaker og varme at de rett og slett tok seg en liten "høneblund" i stolen.
Både barn og voksne ble lest for. Fortellerne hadde forberedt seg på å møte folk i alle aldre og hadde lagt opp historiene og eventyrene slik at de kunne "nå hjem" hos de fleste.

PAPPAENE SITTENDE
Det var enkelte menn, pappaer ,som også ble værende, mens kvinnene og døtrene, foretok handleturen innom alle bodene ,alene.

BARNA FORNØYD
Men det var barna, som først og fremst eventyrene ble lest for, og de oppførte seg som barn som blir lest for, med stor innlevelse og interesse for historien, der og da.
Enkelte sanger ble det også tid til, og selvsagt pepperkaker og hyggelig prat, om julenisser og gaver og  litt småprat om mange viktige ting, som "vet du hva jeg ønsker meg aller mest til jul, det er en sånn derre som jeg har sett på reklame, men jeg husker ikke hva det heter, men det sier sånn phinggggggggggg og så hopper`n sånn opp og bortover og sier frrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, men det er ikke en robot, men kanskje en fisk, eller vet du hva, jeg så en pingvin en gang jeg.,på film, og så hadde den navn, men jeg vet ikke navnet hannes....."

VEDFYRING, BAKING
I kanongarasjen helt nederst i bakken på indre festning var frivillige fra Frivillighetssentralen igang med salg av hjemmebakte julekaker. Der var det hele tiden stor stemning. mange kom innom for å se salutteringskanonen og varm gløgg var kjærkomment for våte vandrere på julemarked.
Men dessverre, kakeboksene som var flotte og mange, ble utsolgt tidlig på søndag. Så ble det også tomt for gløgg og mange var engasjerte med å prøve å lete fram folk med både gløgg, rosiner og mandler hjemme i kjøkkenskapene. Etter mange telefoner og litt bilkjøring ble det igjen gløgg til servering og godt var det, for køen var lang og regnet bare fortsatte.

Over 30 frivillige har på forskjellig måte, bidratt med forberedelser og avvikling av Frivillighetssentralens to aktiviteter under julemarkedet på festningen, som Halden Turist er arrangør av.

Åpningen var klokka 12 begge dager og fram til kl 18.

TIDLIG OPPE
Allerede klokka 09 var flere på plass lørdag, og Anne-Marit var avnsvarlig for vedfyringen på Huth, der det skulle leses eventyr begge dager.
På forhånd hadde vi planlagt tre eventyrstunder, kl 12,13 og 17, men det viste seg raskt at så lenge det kom barn og voksne innom som ville høre og vi hadde fortellere til stede, ble det lest "hele tiden" så lenge noen hørte på, og for både barn og voksne.

NESTE ÅR
Allerede nå, har flere uttrykt ønske å hjelpe til med avviklingen av neste års julemarkeds innsats for Frivillighetssentralen. Da skal det snekres, bakes og pugges eventyr, til glede for små og store.

TAKK
Alle som har stått på med kakebaking, plakatskriving, kjøring, sjauing, osv.osv.osv. har vært med på å gjøre deltakelsen på julemakedet mulig og vellykket.

- det var bare litt snø som manglet, mente en, men vått var det nå i hvert fall!

Bjørn Blomsnes, bildet, var en av mange frivillige som stilte opp på vakt i kanongarasjen under markedet. Ikke bare lett å få fyr på fakkelboksene i regnværet. Men det gikk bra det også.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.