FLOTT DUGNADSÅND

Alf Erik og Riep

Tordis på kne for ugresset!

Her er det dugnad!

Alf-Erik, til venstre og Riep,
var begge med da Frivillighetssentralen arrangerte dugnad i bakgården.
Disse to sørget blant annet for at over to kubikk med sand og singel ble fordelt på plassen med riktig helling, slik at regnvann skal ledes vekk fra hus og grunnmur. Med mange flittige hender og stor aktivitet ble mye gjort på en dag. Se flere bilder:

VEKK MED UGRESS
Her var flere ildsjeler som virkelig tok hardt igjen med ugresset. Her ble hverken knær eller rygger spart.
Blomsterbedene ble tatt hånd om.
Hagelaget har allerede startet forberedelsene til utplanting av staudebed langs gjerdet. Blomsterjord ligger allerede klart og bare venter på bugnende roser og fioler.. pioner og anemoner..
Stenheller ligger klare for å legges som en gangsti langs bedene, slik at det skal være enkelt å luke og vanne i løpet av sommeren.

VEKK MED RASKET
Glassbiter (fra ruteknusing og innbrudd) og søppel ble fjernet.
Utebord  og benker ble vasket og oljet.
Det ble børstet og raket og vasket og Alf-Erik og Riep, sammen med flere, var ivrige med hakker og spader og takket være mange som sto på og samarbeidet i flere timer på dugnaden i dag, er det store muligheter for at vi unngår vann i kjelleren  ved store nedbørsmengder.
Det har nemlig vært et problem tidligere, da deler av gårdsplassen har sunket og et sluk som skal ta av for vann, har ligget høyere enn terrenget.

PETANG
På dugnaden i dag ble det også tatt opp en god del stenheller på gårdsplassen og laget en grusbane for å  kunne spille kulespillet petang, eller boccia.
Kanskje ikke akkurat lang nok for en riktig internasjonal størrelse, men helt ok for vårt bruk.

OFFISIELL ÅPNING
Vi har allerede vært i kontkakt med Østfold mosjons og bedriftsidrettskrets på Rolvsøy som har lovet å stille opp ved vår offisielle baneåpning.
Datoen er ikke endelig bestemt, men følg med!..

VELFRISERTE VAFLER
Som seg hør og bør var kjøkkengjengen på dugnaden meget populære. I tillegg til kjempegode vafler, som for anledningen var klippet til med saks og dandert på brett, vanket det pølser og lomper, kake, saft og kaffe for de godt over tyve dugnadsarbeiderne, som knapt tok seg tid til å sitte nedpå litt, før det igjen var ut til oppgavene.

HVA MED VEGGEN?
Ja, også den får nå snart et etterlengtet malingsstrøk.
Takket være Halden Fargehandel på torget og Ordføreren i Halden Kommune, har vi fått maling til veggene mot bakgården, porten og gjerdet.
Først skal veggen ut mot bakgården, bli skrapt for gammel maling. Dette arbeidet fortsetter til fredag og takket være firmaet byggmester Harboe, får vi også i morgen satt opp stillaser.

MANGE VIL SE FORANDRING
Håper mange tar turen innom for å se den nye  koselige bakgården i Violgata.  Og husk 17.mai - er det åpent fra kl.11.00, med allverdens  gode kaker. 17.mai  Kl.15.00 ønsker vi velkommen til bakgårdskonsert med musikere og dansere fra Cuba. Bare solskinn hele  dagen lang!!

Se flere bilder fra dugnaden under BILDESERIER

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.