BLIR KJENT MED HVERANDRE

Tirsdag kveld får vi gjenbesøk av en flerkulturell kvinnegruppe som hver måned er samlet på Østsiden  frivillighetssentral i Fredrikstad.Denne kvelden blir det samvær mellom kvinner, ikke bare mellom de to Østfoldbyene, men også mellom kvinner fra ulike nasjoner. Bildet er fra Fredrikstad under vårt besøk i fjor.

ET MÅLTID, SAMTALE OG HYGGE
Frivillighetssentralen ønsker å øke samværet mellom folk fra ulike nasjoner, språk og bakgrunn for å gjøre noe konkret med hensyn til integrering og for rett og slett gjennom et måltid, samtale og hygge bli bedre kjent.

POSITIVE SIDER
Som gruppen i Fredrikstad, som møtes hver måned, ønsker også språkgruppen og frivillighetssentralen i Halden å utvikle et flerkulturelt kvinneforum som kan møtes jevnlig, for som en sa;- Å sitte hjemme er kjedelig. Å møte andre, få lære om andre kulturer og bli integrert, det er bra!

REDDE?
Kanskje er både nordmenn og innvandrere litt redde for hverandre. Mange innvandrere kjenner ingen norske familier.
Dette kan kvinnegrupper gjøre noe med.

FOREDRAG?
Kanskje kan håndballtreneren eller musikk-instruktøren komme til en kvinnekveld og snakke om dugnader og treningsleir og samlinger og loddsalg og slikt som nettopp er så "inngrodd" i våre lokalsamfunn, og som det kanskje ikke er så lett for alle å forstå. Det er selvsagt også svært mange andre temaer man kan ta opp på kvinnekvelder. Dessuten går det fint an å møtes for å ha det bare gøy sammen. Samtale, et måltid og hygge. Det er en "bankers" for å lykkes med å utvikle vennskap (eller som noen ville sagt, skaffe seg et nettverk!) Dessuten er vi langt på vei til både trygghet, trivsel og tilhørighet.

GOD MAT ER KULTUR OG VIKTIG FOR FOLKEHELSA
På den flerkulturelle kvinnekvelden tirsdag, på frivillighetssentralen, skal det serveres mat. Mye god mat, med røtter fra mange forskjellige land. Her har en gjeng kvinner, bosatt i Halden, forberedt et spennende selvforsynigs-bord, med spennende retter, som Dolma, Mantia, Røkelaks og eggerøre, Saladolovje og ikke minst - krumkaker med multekrem!
Det blir mat-dugnad og forberdelser allerede fra klokka 12 tirsdagen.

MUSIKK-SPRÅKET ER UNIVERSELT OG SOM VI ALLE FORSTÅR
Karin Lykke-Seest vil sørge for musikalske innslag og vi håper på aktiv deltakelse og innlevelse fra kvinnene rundt bordet.
Det vil også bli oppfordret til å være med og synge vuggeviser/godnatt-sanger,  beregnet på våre barn, forskjellige lands sanger og regler vi kan lære av hverandre.

KVINNELIG FOTOGRAF?
Har vi også invitert en kvinnelig fotograf? Ja, det har vi!

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.