FN'S FRIVILLIGHETSDAG I DAG 5. DESEMBER

FNs generalsekretær har sendt ut en hilsen i forbindelse med Frivillighetsdagen, som markeres her i Halden og mange andre steder i Norge og verden forøvrig.

"Frivillig arbeid er uten tvil givende i seg selv. Men denne dagen gir oss mulighet til å minne alle som uselvisk arbeider for å gjøre verden vi bor i litt bedre, om at deres bidrag anerkjennes.
På den siste frivillighetsdagen i egenskap av generalsekretær, vil jeg uttrykke min takknemlighet til alle menn og kvinner som deler sine talenter og ferdigheter med verden. Jeg håper at mange flere vil følge i deres fotspor."
Kofi Annan /s/
Generalsekretær i FN

I Halden markerer Frivillighetssentralen dagen ved å være ute i sentrum og dele ut informasjon og selge lodd på formiddagen.
I kveld er det stort julesamvær for 70 frivillige på MacThors. Her blir det taler, underholdning og utdeling av den lokale frivillighetsprisen - og god mat!

Millioner av mennesker gjør en frivillig innsats på utrolig mange områder - alt fra loddselgere, natteravner, dirigenter, klubbledere, folkeopplysere til omsorgspleiere og vaffelstekere. Alle disse kan nok en gang samles på Den internasjonale Frivillighetsdagen 5. desember.

Dagen er innstiftet av FN for både å hylle de mange som gjør en frivillig innsats i sitt eget miljø og for å minne om at frivillig innsats er viktig også i vår tid, kanskje viktigere enn på lenge. FN utnevnte 5. desember til den årlige Internasjonale frivillighetsdagen allerede i 1986.
I Norge har vi frivillighetssentraler over hele landet, og disse markerte Den internasjonale frivillighetsdagen første gang i 1993.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.