EN FENGSLENDE TUR MED WEGNER!

Rolf B. Wegner på Kulturvandring.

Cirka 70 møtte fram for å høre om det gamle fengselet.

Inne i fengselet, med seks celler opp og seks nede.

Jens Bakke,Idd historielag og primus motor for Kulturvandringene

Rolf B. Wegner og Wenche Erichsen er begge godt fornøyd med oppussingen og fargevalget.

Mange med på sommerens siste KulTURvandring da Rolf B. Wegner startet med å fortelle om det gamle fengselet, beliggende på torget i Halden. Det var få som tidligere hadde vært inne i det gamle fengeselet, som var i bruk til utpå 1960-tallet.

MANGE KJENTE
Mange kjente fjes å se, men det kan jo være at jeg har møtt dere i andre fengsler, spøkte tidligere fengselsinsepktør og politimester Wegner under foredraget.

Han oppfordret de cirka 70 fremmøtte til ikke bare å titte inn i de karakteristiske gamle cellene med luke i døra, men gå gjerne inn og steng døren etter dere og kjenn på hvordan det føles, oppfordret Wegner.

MEN, å gå inn, ble heller ikke aktuelt for noen. Cellevakt Nils Vattekar tok oppgaven alvorlig og sørget for at ingen kom helt inn i cellene.
Der oppbevares nemlig Halden dyrebare arkiver og med kommunalsjef Åsmund Bråtekas også  til stede med hovednøkkel, var det meget god kontroll med arkivene under hele besøket.

VIOLGT 14`S HISTORIE
Fra fengselet gikk turen opp gågata og inn i Violgt 14, der Wegner har bodd i en periode på femti og 60-tallet da hans far var byens Sorenskriver.
Wegner har også skrevet eiendommens interessante historie med mange spennende tidligere eiere og helt fram til nåtiden med Halden Frivilligsentral som sørger for liv og røre i huset.

ALLSANG
Helt til slutt ble de som fortsatt ikke hadde gått og lagt seg, denne meget varme augustkvelden, invitert på sommerens siste allsang på TV2.
Takket være Monsternet i Halden v. Sverre og Sesam Filmklubb v.Anders hadde vi rigget opp gode fjernsynsbilder som ble vist på stort lerret i stuen, til munterhet og glede hos  de av KulTURvandrerne som fikk se allsang på en annerledes måte.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.