NY KVINNEKVELD 5.NOVEMBER

Internasjonal kvinnegruppe på frivillighetssentralen mandag 5. november kl.18.00-20.00. Denne kvelden ønsker vi spesielt velkommen alle som kommer til kvinnekvelden for første gang. Fra den flerkulturelle kvinnegruppa i Fredrikstad har vi fått låne filmen "Et lite skritt på veien".

FILMEN
følger fire søsken, Ajub, Sara, Ifrah og Mohamed gjennom hverdagen. De spiser frokost og pakker sekkene, og vi følger hver og en av dem gjennom dagen i barnehagen og på skolen. På ettermiddagen gjør de leksene. Det er storebror Mohamed som forteller.

BEDRE SAMARBEID
Filmen er laget i et prosjekt i Fredrikstad kommune der målet har vært å oppnå bedre samarbeid mellom foreldre fra språklige minoriteter og barnehage/skole.

VERDIFULL KUNNSKAP
Vi håper gjennom å se filmen sammen, å skape engasjement og økt kunnskap om hverdagen til minoritetsfamiliene i samfunnet vårt.

SPØRSMÅL TIL ETTERTANKE
Det er også utarbeidet spørsmål til ettertanke som det er mulig å samtale om etter å ha sett filmen.
I oppgavene kommer man inn på ulike begreper og spørsmålsstillinger som; Hvilket språk drømmer du på? Hvordan var ordensreglene på skolen i ditt hjemland? Kulturforskjeller, , osv.osv...
SOMALIA
Kvinnegruppa, bestemte på et tidligere møte, å ha spesielt fokus på enkelte land på noen kvelder. Vi har da tatt utgangspunkt i de største gruppene minoritetsspråklige bosatt i Halden. Den største gruppen er Kosovo og Albania, og den nest største gruppen er altså fra Somalia. Vi planlegger derfor en kveld med spesielt fokus på Somalia den førstkommende kvinnekvelden.

HVA VENTER DU PÅ?
Det er ingen grunn til å sitte hjemme eller gjøre noe annet på mandagskvelden. Det er på Frivillighetssentralen alle de spennende damene kommer kl.18.00 den 5.11.  Her blir det historier , sang og mye å lære. Og forresten kommer mange allerede i 16-tiden, for å forberede og stelle i stand til en hyggelig kveld.

VELKOMMEN
til deg som er fra Somalia, eller Smøla, oppvokst i Thailand, Tyskland eller Iran, kanskje Norge, på Bømlo, i Tistedal eller på Jæren. Skjønner??? ALLE er hjertelig velkommen.
Vi trenger det du kan!! Kom og bidra. Kom og vær deg selv, sammen med andre kvinner, i vår felles by, Halden.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.