LIVET GÅR OPP OG NED FOR ALLE

Tema for Verdensdagen for psykisk helse i år var en god mulighet for å invitere unge og eldre til å samtale, om livet, som går opp og ned for alle. Ved ett av i alt fem bord sitter her  beboere ved Vaterland, Bjørg Marit Fystro og Rolf Vik, sammen med elevene Benedicte Grimsøen, Heidi Granholt, Helene Grønvik og Linda Larsen.

MYE OPP
Ved ett av bordene var de enige om at det heldigvis var mye i livet som "gikk opp".

TÅRER OG LATTER
Det ble utvekslet tanker og erfaringer blant deltakerne rundt bordene og noen av historiene fremkalte tårer og mye annet førte til latter.

SNAKK OM DET
Det var samarbeidsgruppa for Verdensdagen for psykisk helse i Halden som inviterte til samtaler mellom den yngre og den eldre generasjonen.
2.klasse ved helse og sosiallinja på Halden videregående skole, Porsnes som møtte beboere ved Vaterland og Hagegata omsorgsboliger.

De 14 elevene møtte godt forberedt, men litt spente var de nok alle sammen, slik også beboerne var.

MORSOMT OG LÆRERRIKT
Etter halvannen times prat rundt bordene ga oppsummeringen rundt bordene følgende konklusjon;
morsomt og lærerrikt. Veldig fint å være sammen, kjempekoselig, interessant, fikk innspill til videre utdanning, fint å oppleve så mange hyggelige mennesker, masse innsikt at man blir gammel i kroppen, men ikke nødvendigvis til sinns, har lært mye om hvordan livet var før i tiden, for eksempel om å være ungdom.
Vi har snakket om mye, også mye tull og tøys, men også om redsel, angst.
Det var kjempekoselig og håper at det blir flere anledninger å snakke sammen.

INVITERT TIL SKOLEN
Det oppsto en god varm kontakt mellom deltakerne og nå gleder alle seg til å invitere elevene og få en omvisning på Porsnes.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.