8. MARS; STERK APELL!

Lyla Timraz

Lars Bremnes

Lars og Rolah

Marcus og Jeanette

Eva Stømner leser Prøysen

Lyla Timraz fra Sarpsborg kom med en sterk apell om fred på Gazastripen og et fritt Palestina, under 8. mars-arrangementet i Frivilligsentralens lokaler i Violgata 14.
Mange artister opptrådte for en fullsatt sal, der inngangspengene i sin helt gikk Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza.

Lyla Timraz er født og oppvokst i Sarpsborg, av palestinske foreldre. Hun har derfor en stor familie som fortsatt bor i Gaza og er sterkt berørt av det som skjer. Hun fortalte at hun fortsatt lever med drømmen hun hadde som barn, da hun var på besøk hos bestemor i Gaza. Hun husker flyktningeleiren som en kardemommeby. Etter hvert som hun ble voksen skjønte hun at dette bildet dessverre ikke var slik som i barndommens drømmer. I den siste krigen har hennes familie opplevd at familiemedlemmer er blitt drept. Hun ønsker for alt i verden at alle palestinere skal bli frie mennesker og er glad for den støtten Norge gir til det palestinske folk.
Hennes apell berørte alle som satt i salen.

Lars Bremnes underholdt også med en sang som han har skrevet til krigen i Gaza. Ellers sang han mange nye sanger, med også noen gamle velkjente, noe folk satte stor pris på. Han opptrådte også sammen med den palestinske artisten Rolah, med blant annet en kjent palestinsk barnesang, som Lars søster Kari har oversatt teksten til.

Jeanette Wiitawaara og Marcus Røsnæs deltok også med mange fine sanger, som også hadde aktualitet til dagens tema. Ellers tolket de en nydelig utgave av Sommertime, og minnet oss om at det faktisk går mot lysere tider.

Vi fikk også et utdrag fra den kommende prøysenkabareen "Men neiggu om jeg gret" senere i vår. Her deltok Eva Stømner, Dina Cecilie Nordsjø og Lars-Martin Skjørshammer.

Forestillingen åpnet med en palestinsk folkedansgruppe, som riktig samme stemningen; her skulle tankene penses inn på ungdommelig kraft og glede. Gi oss frihet, gi oss livet tilbake, det palestinske folket må også få leve et fullverdig liv!

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.