HA OM FRIVILLIGHET

Redaktør i Halden Arbeiderblad., Hans Petter Kjøge var med daglig leder på Frivilligsentralen, en dag på jobb, 28.juni.
Dagen startet på festningen, med påtroppende allsangscenevakt, Nils Vattekar kl 07.00. Via lokalene til frivilligsentralen, den gamle Sorenskrivergården i Halden, og noen telefoner og samtaler der, gikk veien videre til Halden sykehjem, for årets jordbærfest.

MYE FIKSING
Redaktøren fra Halden Arbeiderblad, som selv er fra Fredrikstad, kunne fortelle at han ganske snart etter flytting til Halden, ble oppmerksom på den særdeles aktive Frivilligsentralen med et mangfold av aktiviteter og positive mennesker som fikset det meste.
Og akkurat den karakteristikken vil vel en daglig leder kunne kjenne seg igjen i, heldig som hun er, omgitt av så mange mennesker som er villige til å stå på for lokalmiljøet og for menneskene som bor her.

MUSIKK OG JORDBÆR
Etter å ha hilst på ulike grupper av frivillige i Violgt, hvor noen øvde til trubadurinnsats på allsangtoget dagen etter, til noen som planla høstens program for Internasjonal kvinnegruppe gikk fotografens vei til Rema på Svinesundsparken, hvor en gruppe frivillige hentet blant annet 65 kurver med jordbær som skulle serveres på jordbærfesten på sykehjemmet litt senere.
Redaktøren fikkogså  treffe Safia Abdi som er primus motor for integreringstiltak i Halden og som denne dagen hadde handlet inn for grillfesten for somalisk og kurdiske grupper, samt internasjonal kvinnegruppe ved frivilligsentralen. Til denne samlingen, regnet hun med at det kom over 150 personer. Mye skulle fikses ute i bakgården på frivilligsentralen før alt skulle være klart til lørdagen.

Vel framme på sykehjemmet var sola for lengst oppe og varmet så godt at alle kunne sitte ute. Jørdbærene var søte og det var også Hedda og Live, som sammen med sin pappa, Marcus Røsnæs, gitar,  sang Lillebjørn Nilsens; Tanta til Beate.
Mer pianomusikk sto Karin Lykke-Seest for og som fast tradisjon på jordbærfesten, sang alle med på Vise for gærne jinter, eller.

FRIVILLIG GODHET
var forsidens overskrift, til foto av Inger Kristoffersen og Nina Skar som triller ut de røde godsakene til sommerfesten.
Hele 5 sider med reportasje i helgens Arbeiderblad, 2.juli, var viet Frivilligsentralen.
Haldens gode hjelpere, var neste overskrift og i ingressen har redaktøren omtalt sentralen på denne måten; "Det er mange hjelpende hender og mye medmenneskelighet blant i de 250 gode hjelperne på Halden Frivilligsentral. HA ble med en dag. Vi så mye glede.
På neste side er også våre flasker med Humor-Fantasi.Mot og Galsakp tatt med og under bildet står følgende tekst: Påfyll trengs en gang i blant. W E har varene som trengs.

Kl 13.00 - Slutt
HA var med helt fram til kl 13. Da hadde Kjøge også rukket å snakke med Anne Lise Lilleng som holder til i "Jomfrukammerset" med egen systue. Han hadde også hilst på flere frivillige som denne dagen tok kontakt for smått og stort.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.