VENNER OG TYTTEBÆR

Frivillighetssentralen i Halden og Bygdesentralen i Svinndal møttes til Folkehelsedag 10. juni. På bildet fra v. Wenche Erichsen, daglig leder på Frivillighetssentralen i Halden, Hans Glomsrud, Fredrikstad nettverksleder, Knut Johan Rognlien Folkehelseprogrammet og Jorunn Tinglum, daglig leder for Bygdesentralen i Svinndal.

Frivillige fra Svinndal kom med buss til Halden og første post på programmet var rundtur i Halden sentrum med Arvid Johansson som guide.Rød Herregård og det gamle stenhogggerstedet Fagerholt ble besøkt. Deretter var det samling på Fredriksten Festning hvor Seniordanserne og Visegruppa 1881 fra Halden var endel av det kulturelle programmet.
VENNER OG TYYTTEBÆR - GODT MILJØVERN FOR KROPPEN.
Kommuneoverlege i Halden, Halvar Bø holdt et foredrag om Venner og tyttebær; Vennskap er et menneskelig grunnbehov og det er i møtet med andre vi får bekreftet oss selv.
I forhold til psykiske lidelser kom han inn på gode venner som en beskyttelsesfaktor og som støtte. Kanskje må vi også droppe en TV-kveld i uka for å pleie og dyrke vennskapet.
TYYTTEBÆR
Tyttebær må plukkes. En må gå et stykke, en må bøye seg, sitte på huk, bruke kroppen.
Høyt inntak av bær reduserer kreftrisikoen i felere organer. Blant annet skyldes dette næringsmidlenes innhold av antioksidanter.
Å plukke bær betyr at en kommer seg ut i skogen, får oppleve naturen, det gir en egen ro, en avkobling fra hverdagens mas og strev og det er sunt!

Konklusjonen må være; Venner OG tyttebær ER godt miljøvern for kroppen.
Oppfordringen til alle fra Halvard Bø er;
Be med dere noen venner på tyttebærtur til høsten - og gjør det til høstens store sosiale happening!!

Vi er enig med Kommuneoverlegen!
Kom igjen!
Den 16.september blir det tyttebærtur for frivillige i Halden!

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.