STINN BRAKKE!

Filosofikafé på Dickens ble en suksess. Det var fullt hus og det ble  filosofert på mange flere viktige spørsmål som virkelig interesserte de fremmøte.

Mange tok ordet og var aktivt med på denne første styrte filosofisamtalen på Filosofikafe på Dickens. Leo Leonardsen og Erik Sørlie underholdt med musikk og tekster om livet. De som ledet samtalen var Bo Malmhester (t.v. på bildet) og Beate Børresen (bildet), fra Høgskolen i Oslo.

TAKK OG BLOMSTER
Daglig leder ved Frivillighetssentralen ovverrakte blomster til samtale-ledere og musikere og takket Dickens for lokalet, Halden lokallag av HumanEtisk Forbund for samarbeid og økonomisk støtte til arrangementet og sist Halden videregående skole for Bom Kræsj Bang.

BÅDE BARN OG VOKSNE
Barn var i mindretall på Dickens i går kveld, men de som var der gjorde seg bemerket med filosofisk undring. Ellers dreide samtalen seg rundt det store og viktige spørsmålet om TANKER. Hva er tanker?
Her var det tid til å undre seg over hva tanker egentlig er - hvordan definere tanker slik at andre forstår din oppfatning. Mange gled lett inn i den filosofiske samtale-teknikken, selv om noen kanskje ble "presset " av Bo med mikrofonene , til å svare slik at andre forsto.

Lyden var et problem på Dickens, da det på forhånd ikke var planlagt å åpne hele lokalet for filosofikafe og samtale. Det satt endel og snakket mens andre forsøkte å lytte til samtalen, men etterhvert ble flere og flere med og til metasamtalen til slutt - om hvordan dette hadde gått og hvilke erfaringer vi satt igjen med - var det flere som mente at lokalet var godt egnet til samtale og filosofikafe, Trygt sted å være, sa en. Vil Dickens være med og arrangere flere kvelder og tilby hele lokalet for filosofi-samtaler  så vil helt sikkert mange komme igjen. Her er det mange flere viktige spørsmål å stille og mange som vil undre seg med andre. Filosikafe under Bom Kræsj Bang og filosofisamtaler med elever på dagtid kan oppsummeres som et bra og positivt tiltak.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.