TUR PÅ HAVNA

Og der framme lå havnekontoret tidligere. Jahn Harboe peker og bak skimtes dagens havnekontor.

Mye tømmer og mange spørsmål.

Svein Eliassen, ivrig "speider".

Båttrafikk på havna også i dag.

Det var en trivelig og opplysende tur på havna fredagen før nasjonaldagen. Mange som var med på turen bidro i høy grad med å informere om stedsnavn og hva de forskjellige bryggene het, før og nå.
Flere bilder kan oppleves hvis du klikker, til venstre, på BILDESERIER.

MYE LIV
Det var i det hele tatt, mye liv på brygga en fredag formiddag. "Sjefen sjøl", Jahn Harboe, fikk stadige telefoner og koordinerte og styrte og det viste seg at han i tillegg til båtskrog, containere og harde saker, også var opptatt av at her skulle være rent og ordentlig og blomster og busker sto langs bryggepromenaden og nikket enig i solen. Men over på den andre siden (baksiden av Rema 1000/Mølen) ble det konstatert at området i dag er lite egnet til trivelige spaserturer, med mye søppel, gamle bortsatte biler og mye skrot og glass som ligger rundt, som gjør det vanskelig for både to- og firbente å bevege seg rundt.

STADIGE PLANER
Det foreligger en del nye planer for området, som angår havn, rekreasjon, båter og boliger.
Alt dette krever en studieturer alene.

Turgruppen på fredag koste seg med sola, trosset vinden og fant seg et hyggelig rastebord, der praten gikk løst og ledig om gamle dagers redningsdåder, svømmemesterskap i havnebassenget og diskusjon om flere fine fredagstur-mål.

BRATTØYA NESTE
Da det i løpet av turen, kom et forslag om å ta seg over til Brattøya, der det for lenge siden har bodd en mann i eget hus, og der det slett ikke er så bratt som mange vil ha det til, og der utsikten fra toppen er formidabel og der stiene på øya er så fine å gå på, - JA, så ble det bestemt der og da, at vi arrangerer en tur over. Denne utflukten vil skje i samarbeid med Jahn Harboe og foregå på kveldstid. Nærmere informasjon vil bli kunngjort på denne siden. ganske snart.

FØLG MED FRU MÅKE
Vi traff også på en hyggelig måke på havna, som rett og slett tok oss med en rundtur rundt på Sørhalden. Klikk bare på BILDESERIER og se hvor mye flott som finnes på denne kanten av byen.

NESTE TUR
Den neste og foreløpige siste turen, i denne omgangen, foregår fredag 29.mai. Oppmøtet er, som alltid, Frivilligsentralen i Violgt 14, kl. 11.00.
Turen går, først med biler, til Berby, der vi skal vandre i området rundt gården og høre lokalhistorie fra Jens Bakke.
Gled dere!
Turen hit i fjor, var flott. Og vi har bestilt godt vær også neste fredag.

GOD TUR
Da gjenstår det bare å oppsummere med at - alle var enige om at det var en fin tur.
Selv om det ikke arrangeres fredagsturer gjennom sommeren, så er det likevel ingen grunn til å slutte å gå. Det er mange som arrangerer fellesturer, men å finne skogsstien eller ta bena fatt en runde i byen, kan også by på fine opplevelser. God tur!

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.