VANDRING PÅ HAVNA OG SAUØYA

Jahn Harboe

Over hundre var med på torsdagsvandringen 26.juni

Godt med vafler, vann og kaffe.

Den glade Vandrer kalles Vi - hi-hi..

Jahn Harboe ble møtt av over hundre KUL TUR-interesserte vandrere på den første av i alt  sju torsdagsvandringer denne sommeren. Frivillighetssentralen som var den første arrangøren hadde med Svein Eliassen og Jahn Harboe som glimrende guider og fortellere på hele turen.

OPPKLARING
Var det et og annet årstall som ikke var helt klart var det alltids flere av vandrerne som husket bedre og hadde tilleggsinformasjon, både når det gjaldt mennesker, historier, navn og årstall. På den måten var KUL TUREN en engasjerende aktivititet et par timer i sommersola.

Helt i starten på turen var arrangøren litt usikker på om vi i det hele kom i gjennom hele programmet med så mye å se og snakke om underveis...
Men det ble en hyggelig tur med både skjemt og alvor på de forskjellige stoppstedene.

Turen startet ved Tollboden, langs brygga, til havneområdet, Mølen og ut til "uoppdagede" Sauøya. For mange et hyggelig gjensyn, fra tidligere tider med badeplass der. For en god del var det det første møtet.

Og før stigningen opp til det høyeste punktet på øya, med nydelig utsikt, ble vandrerne overraskende møtt av tre damer fra Frivillighetssentralen som hadde kokt kaffe og stekt vafler og satt og ventet på turfølget under en gul parasoll.

Om det var noen som var kaffetørste? Ja selvsagt. Men nå hadde ikke arrangøren regnet med så mange folk, så det var noen som fikk slukket tørsten med vann. Men godt det og. Vaflene og bollene smakte fortreffelig. Og alle takket for turen.

Jahn Harboe, som kan være en "verbal hardtslående" mann fikk et mykt dartspill for sommerens utskeielser. Altså, baller med borrelås, ikke piler.
"de kan være farlige de s`ø`"

Karl Edvard Syvertsen var også med på turen og kunne supplere Jahn og Svein med historier fra gamle tider Sør på Halden.

Flott tur. Og Tenk. Dette var bare den første av i alt syv turer som arrangeres som torsdagsvandringer i sommer. Hver torsdag oppmøte kl.18.00. Flere flotte arrangører. Les mer på plakater og på diverse nettsteder, Halden Turist. Her kommer rekkefølgen:

Den neste er torsdag 3.juli og er på Os Kirkegård. Arrangør på denne turen er Fortidsminneforeningen.
10.juli, Overberget, Fredriksten Festning.
17.juli, Skriverøya
24.7. Fra Rødsberget til Wiels Plass
31.7. Vandring i flyktningers fotspor, oppmøte Lundestad gård
7.8. Sommerkveld ved Ertehytta

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.