RUSSEN INVITERTE TIL HYGGEKVELD

Josef til høyre og Oscar var raskest med å kaste terningene.

Eirik fra Russestyret var en av deltakerne med høy poengsummen. Han viste seg å være en skikkelig gentleman og ovverrakte blomsten han vant til damen ved siden av.

Ivrige yatzyspillere, Inger Lydko i gang med kastet. Hun fikk også blomst av sidemannen Rein Moen, som oppnådde høy poengsum. Humørfaktoren var høy hele kvelden-

Bjørg Fystro, til venstre er ivrig over yatzybordet. Så moro har jeg ikke hatt på lenge, utbrøt Bjørg, som selv var russ i 1966. Flott kveld mente denne gjengen-

Russen inviterte til hyggekveld med yatzy og kaker i Cafe`Trivsel i torsdag 23.april. Her var stemningen på topp, hos de 15 videregående elevene og de over 30 beboerne i Hagegata og Vaterland som hadde takket ja til russens invitasjon om å være på en aktivitet på tvers av generasjoner..

SOM KRONPRINSPARET
Pernille Engebretsen, fra russestyret ønsket velkommen og kom også inn på kronprinsparets engasjement og initiativ om at unge og eldre har stor betydning for hverandre, Det er opprettet en egen netside hvor unge blir oppfordret til å sende inn sine historier i møte med eldre.
Kanskje det også kan bli en og en annen fin historie fra torsdagens yatzymøte....

ÅTTE LAG
De glade yatzyspillerne i alle aldre, dannet i alt åtte lag og alle lag var godt representert aldersmessig. Felles for lagene var det gode humøret, smilene, latteren og den lette, eller for å si det som det var, den mer "løsslupne" stemningen.
Klappingen, hoingen, når noen fikk yatzy på laget kom man ikke forbi.

Nødvendige turer ut på toalettet var det knapt tid til. Kaffen ble stående kald i flere kopper hele kvelden. Og på noen bord var man så ivrige at både kopper, asjetter (med kake på) ble båret vekk, for å få plass til bedre armslag under terningkastene.

VINNER
Det er mulig at bordryddingen hadde en viss effekt, for nettopp ved dette rydde-bordet, satt damen som hadde den desidert høyeste poengsummen av alle. Det ble spilt yatzy, kategori "FRI" og dermed var det kun fire,fem som hadde total poengsum over 200.

MØTE AREMARK
De turneringsivrige yatzyspillerne var i storslagen humør utover hele kvelden og det var noen lag som rakk å spille flere omganger.
Vinnerne fra denne kvelden tar gjerne i mot utfordringen om å møte Aremark og da gjenstår det om Aremark Frivilligsentral også tar utfordringen om å møte Halden senere i år..

SØTE OG SNILLE
Pernille Engebretsen takket på vegne av russestyret for den særdeles hyggelige kvelden dette hadde vært og håpet  alle hadde fått et godt inntrykk av russen som hun beskrev som både søte og snille.
Det kunne alle yatzyspillerne underskrive på denne kvelden og godt å huske når russen for alvor starter med sine "andre" spill i dagene som kommer og fra til 17.mai.

GOD KONTAKT OG VIKTIG KONTAKT,  MELLOM GENERASJONER
Gjennom den nesten tre timer lange hyggekvelden ble det registrert både klemmer og gode samtaler.

Frivilligsentralen har også i fjor høst arrangert et møte mellom beboerne i omsorgsbolige og elever fra den videregående skolen i Halden. Det ble også et riktig godt møte som fristet til gjentakelse.
At begge parter også satte pris på kontakten den gangen, og også under hyggekvelden med yatzy, var helt tydelig.
Minner fra egen skoletid kommer tilbake, nysjerrigheten over å høre hvordan det var å være russ på 60-tallet er stor hos mange unge.
Betraktninger om å være ung, "på godt og vondt" opptar de som er unge i dag, men også de som har ungdommen "i seg", og som på en deilig vårlig aprilkveld kunne igjen få ta del i de umiddelbare øyeblikkene og den ungdommelige iveren.
Det gjorde ingen ting at kaffekoppene ble båret vekk.
Det var ingen som savnet de.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.