BAKING PÅ PROGRAMMET

Hver uke møtes en gruppe på Frivillighetssentralen for at fire som går på norsk-kurs skal få anledning til å øve seg på å snakke norsk med andre. Idag har Zahra vært med å bake eplekake og krumkaker. Neste uke er det planlagt en ny kjøkkenaktivitet.

OPPSKRIFTER
Hobbygleden er også en aktivitet som foregår hver onsdag på Frivillighetssentralen. Odd er en av flere som er med og vever. Denne dagen ville han lære bort en eplekake-oppskrift til gruppa som møtes samme dagen for å øve seg på å snakke norsk. Det er to frivillige "lokal-guider" som møter de fire som for tiden går på norsk-kurs i regi av Voksenopplæringen og som altså har språkpraksis på Frivillighetssentralen noen timer hver uke.

GOD LUKT FRA KJØKKENET
Det var lett å se at gruppa storkoste seg på kjøkkenet med å skrelle, røre, bake og steke. Her var det mye læring på mange måter og stor oppfinnsomhet med medbrakte kjøkkenforkler. Praten gikk lett når alle var i aktivitet og deilige dufter spredde seg fra kjøkkenet til hele huset.

MAT OG PRAT
Bakeaktiviteten var så vellykket at gruppa vil fortsette med kjøkkenaktiviter to ganger til. Neste uke blir det somalisk mat og uken etter nye krumkaker.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.