JEG ER IMPONERT!

Det skrev statsminister Kjell Magne Bondevik i gjesteboken da han var på besøk på Frivillighetssentralen i Halden.
Anh Tuyet Thi Dang, midt på bildet, hadde laget deilige vietnamesiske vårruller som gjestene spiste til lunsj. Til høyre KrF stortingskandidat i Østfold, Line Henriette Holten Hjemdal.

STOR GRUPPE FRIVILLIGE
55 av totalt 170 frivillige tilknyttet Frivillighetssentralen, var tilstede da statsminister Bondevik gjestet Frivillighetssentralen i formiddag.

Mange timer med forberedelser og en humørfyllt gjeng var på plass tidlig for å gjøre klart en visningsrunde for Statsministeren med følge.
Her var dugnadsgjengen og stavganggruppa som tok imot på gårdsplassen, Inne var det folk og aktivitet i alle "kroker".

"Alt i allo"-gruppa representerte de mange som i sommer har bidratt med alt fra kostymesøm og beising av kulisser for utendørsoperaen Aurora, vakthold under bruåpningen på nye Svinesundsbroen og utstillingsvakter ved kunstutstillingen "I Grenseland".

Prosjektkontoret som huser Home Start Familiekontakten og Fellesskap gir styrke
var åpent og Visegruppa 1881 var på plass.

25 MINUTTER TOK HELE VISNINGSRUNDEN
Daglig leder ved Frivillighetssentralen, Wenche Erichsen, hadde med Bondevik og følge på hele runden i huset. Det ble en stopp ved hver "stasjon" med muligheter for å stille spørsmål underveis.

HAN SÅ OSS
Mange frivillige ga uttrykk for at de satte pris på å få oppmerksomhet, bli sett og benyttet anledningen til å fortelle om sitt eget engasjement, men passet også på å komme med både litt ris og ros til den sittende statsminister.

SANGRIA I GLASSET SMAKTE (men dog uten rødvin!)
På veien gjennom huset snakket også statsministeren med spansk-gruppa, som også inviterte på sangria og Gerd Lombo fortalte at hun og mannen tok kontakt med Frivillighetssentralen da de flyttet til Halden og blant annet tilbød spansk-kurs og etterhvert var også en danseglede-aktivitet igang, latinamerikansk combia.

U-ELEVER
I dette skoleåret er det 12 elever som har valgt sosialt arbeid som valgfag på 9.trinn. To av disse elevene, Lilly og Daniel var også tilstede under statsministerbesøket.

STYRET, STRIKKEGLEDE OG LEKSEHJELP
Vi ante en viss oppretting i ryggen hos Statsministeren når han møtte frivillige Jostein Vormeland, som er leksehjelper ved Frivillighetssentralen. Vormeland var nemlig Bondeviks tidligere lærer fra Molde. Sammen med en annen leksehjelper Tor Hammervoll, som begge er pensjonerte høgskolelærere var de tilstede med elevene Jean-Claude og Vanessa som nå går på videregående skole i Sarpsborg og Halden.

LOKALGUIDE
Anh fra Vietnam og Randi ble kjent med hverandre gjennom  Frivillighetssentralens lokalguide-prosjekt for to år siden.Randi har vært Anh`s lokalguide i nærmiljøet og samtidig har Anh fått praktisert og forbedret sine norskkunnskaper gjennom samværet med Randi. Anh og hennes mann er nå begge aktive i Frivillighetssentralen og har fått utvidet sitt sosiale nettverk gjennom denne kontakten.

VIETNAMESISKE VÅRRULLER OG WOK
Anh gleder seg til å sende bilde av seg selv og statsminister Bondevik til sine slektninger og venner i Vietnam.

FIN FRIVILLIG-FEST
Samholdet, humøret hos Anh og de  andre over 50 frivillige som idag har vært tilstede på Frivillighetssentralen idag har vært på topp.
Vi har for første gang hatt besøk av en statsminister (det er også første gang Bondevik er i Halden som statsminister)- vi har heller aldri hatt så mye pressefolk tilstede.
Vi svarte ja på forespørselen fra Østfold og Halden Krf om å besøke vår frivillighetssentral.
Vi har laget en hyggelig time med forhåpentligvis noen "spark" og ny kunnskap. Vi har, ikke minst, sørget for egen anerkjennelse og utfra tilbakemeldingene fra de som var tilstede ble dagen en fin markering for frivilligheten.

LEV MENS DU GJØR DET
Visegruppa 1881 var helt strålende og med hele besetningen på 11, fra 18 år+ til 81+, ble de to sangene de fremførte en "innertier".

PRESSEN MÅTTE FÅ SITT
Statsminister-besøket ble noe avkortet da programmet var stramt og pressen måtte få sitt.

VI GJENNOMFØRTE PROGRAMMET LIKEVEL
"Regi-ansvarlig" for programmet på Frivillighetssentralen, var likevel fornøyd med at hun, blant annet ved hjelp av Bondevik, klarte å gjennomføre hele programmet, på nesten 15 minutter kortere tid. Bondevik fulgte oppfordringen om å fatte seg i korthet i sin tale - og Visegruppa - sang så fort de kunne.
Regi slutt!
<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.