JORDBÆRPARTY PÅ SYKEHJEMMET

Olav Evensen overrekker sanglige tulipaner

Karin Lykke-Seest pakker opp glassbollen

Espen Holtan med glad prisvinner Inger J. Søby

deilige jordbær

Det har blitt en hyggelig tradisjon å invitere beboerne på alle avdelingene på Halden sykehjem til sommerens røde delikatesse med musikalsk tilbehør til. I år ble det også for annen gang delt ut jordbærpris og udelingen av denne sto Espen Holtan, fra Kulturenheten i Halden kommune for. To glade prisvinnere var Karin Lykke-Seest og Inger J. Søby.

JORDBÆRPRISEN
Inger Søby som fikk jordbærprisen har i en årrekke vært med som frivillig. Hun har vært med i Tirsdagsklubben held siden besøkgruppene ble startet, på nittitallet. Prisvinneneren har fungert som kontaktperson i sin gruppe og har stadig klart å verve nye frivillige når det måtte behøves.
Prisvinneren har en enestående evne til å SE andre, og hun står for de samme verdiene som jordbæret, en friskhet, som rommer store mengder næringsstoffer.
Hennes engasjement og gjerninger har også, som jordbæret, vist seg å veldig nyttig, i beskyttelse av hjertet!
Prisvinneren har mang en gang sørget for at beboere på institusjoner i byen, har fått plukke sine egne bær, fra ris som hun har hentet inn fra skogen.
Hun har gledet mange, med historier, dikt og er stadig aktiv med nye ideer til hva som kan gjøres for å gjøre hverdagen lysere for mange mennesker.
Kulturenheten i Halden kommune og Frivilligsentralen takker for alle årene hun har vært en pådriver for frivillighet og for hennes flotte kulturengasjement.

Den andre jordbærprisen gikk til Karin Lykke-Seest.
- Denne prisvinneren har også en friskhet i seg, som lyser opp ethvert rom og enhver gruppe.
Er det en blåveispike, eller flickorna från Småland, elelr kanskje en liten pike i lave sko, tre trallande jenter,...
Slik lese Espen Holtan under utdelingen og fortsatte - Jeg kan overlate til prisvinneren å finne flere sanger, for hun ER jo MUSIKK. Og kan musikk, og gleder seg over såvel opera, som jazz og viser.
Hun har en glede over og forståelse av musikken som gjør at alle mennesker, fra de minste barna til de eldre, også får iver og glød og gjerne synger med.
Det er ikke få, i denne byen, som opp gjennom prene, har fått nyte godt av hennes pedagogiske evner. på den måen har hun sørget for en god tilvekst til musikk og kulturlivet.
På tirsdagsklubben og trivselsgruppene har prisvinneren i svært mange år, stilt opp som frivillig og et ødelagt håndledd eller et armbrudd kan heller ikke stoppe denne musikeren.
Sammen med Visegruppa 1881, reiser hun også stadig rundt og erobrer hele østfoldlandet, med sanger som mange kjenner og liker og synge med på.
Kulturenheten i Halden kommune og Frivillgsentralen vil også takke Karin Lykke-Seest for frivillig innsats og stort kulturengasjement i mange år.

OVVERRASKET
Nei, nå ble jeg overrasket utbrøt Inger Søby da hennes navn ble kjent  - men veldig hyggelig sa hun og mottok blomster og en spesiell sommerdesignet glassbolle. - Den blir fin  å ha jordbær i!

Karin Lykke Seest fikk også den samme sommerlige glassbollen og  vakre blomster og i tillegg fikk de begge en overraskelse med en sanglig "tulipanoverrekkelse" i form av Visegruppa 1881`s seniorsjarmør; Olav Evensen.

MER SANG
Olav Evensen inviterte deretter alle med på flere allsanger, og om det ikke hadde vært for tidlig middagsservering på institusjonene hadde nok sangene ljomet hele dagen.
Men jordbærselskapet fikk en fin avrunding og det var bare glade, smilende mennesker å se. Jordbærene? De var gørgode, som en sa - men vi gleder oss til de norske kommer.
DE er gode de. mmmmm
- Og Oppå Lauvåsen, vet du, veks det jordbær og jinter.
Og jinter, de er gode de, var sluttreplikken på årets jordbærselskap!

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.