WOLFGANG PLAGGE PÅ SØNDAG

Wolfgang Plagge

Annar Follestø

Søndag kl. 18 fortsetter Frivillighetssentralen i Halden sin serie med klassiske konserter. Da kommer pianisten og komponisten Wolfgang Plagge og fiolinisten Annar Follestø.
Se frem til en stor kveld med vakker musikk av Mozart, Grieg og Brahms.

Wolfgang Plagge begynte å spille piano som fireåring, og debuterte i Universitetets Aula i Oslo bare tolv år gammel. Han begynte også tidlig å komponere, og er særlig anerkjent for sine verk for blåseinstrumenter. På tross av en revmatisk lidelse opptrer Plagge ofte som pianist, og har spilt med flere ledende orkestre. Plagge har mottatt flere priser for sitt musikalske virke.

Plagge har siden han var 8 år vært organist og etter hvert kantor i Asker og Bærum katolske menighet på Stabekk. Han har et betydelig antall musikalske bidrag i den katolske salmeboken Lov Herren.

Plagge ble 31. januar 2007 tildelt den ungarske ordenen Den internasjonale kulturelle ridderorden av St. Stefan som er Ungarns høyeste sivile utmerkelse for sitt arbeide med å fremme ungarsk musikk og kultur i Norden, samt sitt arbeid med Zoltán Kodálys undervisningsteknikk. (Kilde: Wikipedia)


Annar Follesø har sin utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt og Indiana University School of Music, Bloomington, USA, hvor han mottok Artist Diploma. I tillegg til sine fiolinstudier hos professor Mauricio Fuks i Bloomington, mottok han undervisning i barokkfiolin hos professor Stanley Ritchie og i kammermusikk med György Sebök, Leonard Hokanson og Menahem Pressler.

Follesø var den første norske fiolinist til å opptre ved Festspillene i Salzburg, da han i 1998 vant fiolinprisen ved det internasjonale sommerakademiet i Salzburg for sin tolkning av Bartóks solosonate.

Blant viktige engasjementer i 2007 kan nevnes solistoppdrag med Stavanger Symfoniorkester, en turné i Russland, samt recitals i Budapest og Kecskemét.
I juli i 2008 ga Follesø en konsert sammen med Wolfgang Plagge ved den norsk-franske kulturfestivalen "Et Årsverk" i Paris.


Den første søndagen i måneden er det klassiske konserter i Violgt. 14, i samarbeid med Café de Consert og Østfold Fylkeskommune.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.