PÅ SOMMERFUGLJAKT MED TISTA

Bjørn Strand

En glad turgjeng

Var det her vi skulle få den nye badeplassen?

Mye fint å se langs fjorden

Jan og Wenche i en munter passiar!

Bjørn Strand, bildet, som har jobbet i Kystverket i mange år, har nå i et års tid bodd i Halden og har engasjert seg som frivillig i Stiftelsen Tista. Han vil anbefale flere som er interessert i gamle båter om å være med på et interessant og givende frivillig arbeid. Sammen med Jahn Harboe, var Bjørn med på turen da Frivillighetssentralen arrangerte sin siste fredagstur for sesongen med en rundtur i Iddefjorden.

IKKE 13 DEN TRETTENDE!
Godt at Wenche også ble med på turen, så slapp vi å bli tretten ombord på fredag den trettende! utbrøt en mens turgjengen satt og ventet på Rekekafeen. Med Bjørn og Jahn var det faktisk 15 som denne fredagen trosset vind og regn og gikk ombord i Tista for en rundtur på fjorden.

SOL
Ute ved  Skriverøya var det igjen blå himmel og sol og matpakkene og termosene kom fram og det var nok av både gode historier og latter ombord blant det lystige turfølget.

UNDERHOLDNING OM BORD
Jahn Harboe fortalte om stedet der det ble tatt ut sten til Monolitten og litt om Karl den tolvte. Han fortalte om den nye kommunale badeplassen og om de mange utfordringene  for å hente søppel fra slike plasser, og litt om knusing av lykter og hærverk, litt om den første fyrlykta i Norge, som nettopp ble startet i Iddefjorden, ja også litt om Skjærgårdstjenesten og Friluftsrådet og om de mange planene som er kjente og noen som er ukjente om bygging av boliger og brygger...... Ja og selvsagt om Torpbukta, der flere ombord var opptatt av om det kasnkje var mulig å få øye på en sommerfugl..... eller to...

En annen kjentmann og båtvant mann på fjorden var Bjørn Strand, opprinnelig fra Ullerøy. Mens Jahn fortalte historier var det Bjørn som styrte skuta.
Bjørn Strand har lang sjøfartstid, med mange års erfaring fra  både Kystverket og marinen med ubåter. Han har også vært fyrbetjent på Torbjørnskjær og fyrmester på Færder og Lyngør.
Han kunne fortelle at det er så mange som over to hundre lykter i fra Vestfold, Østfold og til og med Nesodden i nord.

Nå har Bjørn Strand strandet i Halden, noe han og kona trives veldig godt med.

På Frivillighetssentralen vil det i løpet av høsten inviteres til en samling med alle som har gjort det mulig for mange å være med på spennende turer denne sesongen. Der vil det også bli vist bilder fra turene.


<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.