KONGELIG!

Fredag 10. juni 2005 var det bruåpning på Svinesund med den svenske og norske kongen.
Hundrevis av frivillige funksjonærer var tilstede, blant dem 24 fra Frivillighetsentralen i Halden, og gjorde sitt til at det hele ble vellykket.
(Kongelig fotograf: Tor Hveding)

De mange frivillige funksjonærene var hovedsakelig hyret inn for vakthold til den store bruåpningsfesten på den norske siden. Det nordgående kjørefelt var åpent for publikum, mens det sørgående var sperret av sikkerhetsgrunner og for at bl. a. de kongelige og deres store følge skulle komme seg sikkert ut og inn av brua. Derfor var det viktig at man sørget for at denne kjørebanen til enhver tid var fri og da var det nødvendig med mange vaktmannskaper. Dette i tillegg til at det var satt opp tilsammen ca 2,5 km med såkalte "franske gjerder"!
Det var invitert ca 1000 gjester som etter bruåpningen skulle spise lunsj i et kjempestort telt som var satt opp for anledningen. Med så mange mennesker som skulle plasseres til bords var man avhengig av å få de så raskt som mulig på plass.
Hele det store bordlaget skulle "stå" til bords i det de kongelige entret salen.
Det var her de mange frivillige funksjonærene sørget for at folk ble guidet inn til plassen sin, helt fra de var ute på veien og inn til bordet.
Men tro ikke at man kunne sette seg hvor man ville. Ved den ene langveggen sto honnørbordet, der de kongelige satt, sammen med fylkesmenn, ordførere, osv. Foran dette var det et VIP-bord (Very Important People) med plass til 80 personer. Hvem disse er, kan man jo lure på?
Resten av salen var reservert for firmaer som hadde vært med på å bygge brua, representanter fra Vegvesenet, Halden kommune, Østfold fylkeskommune, Strømstad kommune osv osv.
Alle fant imidlertid plassene sine og deretter var det bare å stå og SE PÅ (nåde den som rørte ...!) lunsjtallerkenen sin og vente; "Kanskje kommer kongen...?"

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.