TOVE NILSEN TIL HALDEN 18.OKTOBER

Ny forfatterkveld arrangeres torsdag 18.oktober kl.18.30. Denne høsten får frivillighetssentralen besøk av Tove Nilsen som er kjent for flere kjente romaner, som Kreta-døgn, fra 2003 og Sommer 2005 som kom i fjor. Mange vil også huske Skyskraperengler fra 1982 og Skyskrapersommer som kom i 1996.

DET er en av de dagene da ingenting kommer til å skje, er den første linjen i Skyskrapersommer. Første linje i boka som kom i 2006: Det var en dag i syrinenes tegn. Fra Kreta-døgn er rett og slett åpningen - Min kjærlighet til Kreta begynte med en gal gymlærerinne, mens Chaplins hemmelighet som kom i 1989 åpner med: Hun var nødt til å bli skuespiller.

VIL DU høre Tove Nilsen selv lese fra sine bøker og høre historier om hennes forfatterskap må du komme til Frivillighetssentralen i Violgata torsdag 18.oktober.

VÆR ute i god tid. Vi regner med mange litteraturinteresserte denne kvelden. Så lenge vi har sitteplasser slippes alle inn.

Loddsalg og bokpremier og kaffe/te og noe å bite i, skal det bli.


BOKA HJEM, Leseombudene, Biblioteket og frivillighetssentralen ønsker alle velkommen.

SIGNERTE BØKER
Bokhandler Andersen, eller Libris Andersen, som de kanskje nå heter.... vil også være tilstede for salg av bøker.
Har du en bok eller to i hylla, kan du gjerne ta de med for signering.

Men mangler du en eller flere av noen gamle titler, kan du kjøpe direkte av forfatteren eller bokhandleren.

FIN KVELD
En fin kveld skal det bli.
Tove Nilsen har skrevet bøker som mange er glad i. Sin hyllest til Kreta er det nok mange som deler. Men få kan skrive om sin hyllest som Tove Nilsen kan. Varme portretter av steder og mennesker, med et humoristisk glimt.

Gjennom forfatteren møter vi blant andre Kostas som driver landsbyens taverna, den ordknappe Despina som ser både fastboende og tilreisende klarere enn de fleste.
Forlaget oktober har skrevet om boka Kreta-døgn at den er en reflekterende reiseroman, en øvelse i fortsettelsestrang og undring.

I romanen Sommer 2005, der det hele starter med en dag i syrinenes tegn, er det to fortellinger som berører en sterkt. Den separerte kvinnen som treffer igjen sin ungdoms forelskelse i voksen alder og den samme kvinnens forhold til tenåringsdøtre og ikke minst forholdet til sin aldrende mor.
- Broren til kongens kirurg hadde gjort mor modigere enn på lenge. Hun mente at hun ville klare en taxitur til Manglerudsenteret. Jeg hadde ikke tid, men fikk meg tikke til å si nei, kjente mangeårig aggresjon over aldre å få tid til meg selv, inni meg sto demonstranten med megafon og ropte jeg er dritlei av gamle og alt deres sommel og alle deres gebrekkelige fakter og alt det ekle forfallet som en gang skal bryte oss alle ned til støv og jord og støv og jord er bibelsk og høytidelig, men ikke stadiene på veien dit med urene væsker og slim og hose og spytt - jeg tvang aggresjonen unna og syklet opp.
Mor hadde perler rundt halsen og leppestift, føttene var så vonde at hun måtte gå med usnørte sko, noe som var en skam fordi hun hadde jobbet i Grændsen skotøimagasin og mente i likeht med landets eneste diva, Wenche Foss, at sko var viktigere enn klær.
Jeg satte meg på kne, som hun hadde gjort for meg da jeg var liten, og dyttet lissene nedi skoene så hun ikke skulle snuble.- (fra sommer 2005)


TOVE Nilsen debuterte i 1974 med romanen Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken, og har siden skrevet en rekke romaner.
Mange av romanene er oversatt til mange språk.

NY BOK I 2008
Det foreligger planer om ny bok skrevet av Tove Nilsen i 2008.
Kanskje vil hun "lekke" litt fra sitt nye bokprosjekt under Halden-besøket, kanskje ikke..

UANSETT, Tove Nilsen, fra Bøler, Oslo, er varmt velkommen til Halden i oktober. Det samme er alle som vil komme til en hyggelig litteraturkveld i Frivillighetssentralens hus, i Violgata

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.