MORO MED YATZY

Lag 1 i aksjon

Fra høyre, fungerende ordfører Wenche Olsen, Fylkesordfører Ole Haabeth og Allsang-Gina Finsrud klare for yatzyturnering.

Forsker Karl-Henrik Sivesind holdt foredrag på nettverkssamlingen i Østfold.

Line-Henriette Holten Hjemdal var ivrig yatzyturneringsspiller

Marius Rekstad, en syngende turneringsleder

Østfold Frivilligsentralers 15 daglige ledere hadde invitert mennesker i alle aldre til yatzyturnering torsdag 2.april. På bildet sees fylkesordfører Ole Haabeth som spilte på lag sammen med Torbjørn Jørgensen-pensjonist og frivillig, spillende journalist  Thorkil Lindskog fra Halden Arbeiderblad og Emili M.Erichsen fra Låby barneskole, 2.klasse. Gina Finsud, fra Allsang på Grensen var også deltaker på laget, som konkurrerte med fire andre lag under turneringen.

YATZY, PRØYSEN OG FOREDRAG
Nettverkssamlingen for daglige ledere ved Østfold Frivillgsentraler ble arrangert i Halden 1.og 2.april i forbindelse med presentasjonen av sentralenes nye felles logo. Østfold-sentralene  har designet en egen yatzyblokk som skal benyttes i ulike profileringskampanjer i løpet av våren.
Det passet ekstra godt å lansere yatzyblokka ved inngangen til påskeferien, da mange planlegger hytteturer og fridager, med rikelig tid til venner og familie, og kanskje yatzyspill.

Tidligere på dagen hadde de daglige lederne hørt foredraget "Frivillighet som sosial kapital" med Karl Henrik Sivesind.
Et nyttig foredrag med tanke på friviligsentralenes virksomhet og utviklingsmuligheter med sosiale nettverk, kontakt mellom mennesker og samarbeidsprosjekter mellom individ og samfunn.

Hvilke grep bør man gjøre i et lokalsamfunn for å øke den sosiale kapitalen, var Knut Johan Rognlien fra Østfoldhelsa interessert i å vite mer om. Han viste til at fylkeskommunen og Østfoldhelsa hadde søkt om et  interregprosjekt "Dialog" der de ønsket å gjennomføre undersøkelser i Østfold i 2009.

Karl Henrik Sivesind kom også inn på at Frivilligsentralene, selv om de er små, i forhold til det totale frivillighetsarbeidet i Norge, med sine daglige ledere, kan utrette svært mye i nærmiljøene, med fokus på å bygge nettverk og finne arbeidsformer som passer lokalt.


Wenche Olsen, fungerende ordfører i Halden, hørte også foredraget, før hun på en fremragende måte (hun fikk høyest inviduell poengsum!!) sluttet seg til Yatzyturneringen.

To elever fra Låby barneskole og fire elever fra Rødsberg ungdomsskole stilte opp på Yatzylagene på kort varsel, takket være det gode nettverket lokalt.

HUMØRFYLLT
Det laget (av fem lag totalt) som kom "femte først" scoret høyest på smil, latter og glede. På dette laget spilte stortingspolitiker Line Henriette Holten Hjemdal, fra Askim, sammen med Jorunn Tinglum fra Folkehelsa, Anniken fra 2.klasse Låby skole, Reidun Ingerø, Visegruppa 1881.
Alle stilte sporty opp på den uhøytidelige yatzyturneringen og var meget ivrige og svært blide under "kampen".
Ingen sure miner å se heller, fra de andre lagene, med lokale kjendiser som Mons Hvattum, Wenche Olsen, Ole Haabeth og Pål Scott Hagen.(opera Østfold)
Sistnevnte vant også ,sammen med sitt lag, som besto av to ungdommer fra Rødsberg ungdomsskole, Siv Kristine og Vinjar, samt Britt Dahl fra Strikkegleden i Frivilligsentralen og Svein Hansen fra Visegruppa 1881.
Poengskriver på vinnerlaget var Torill Sørenssen fra Moss frivilligsentral.
Laget var meget stille under kampen, til et operalag å være, kommenterte turneringens leder Marius Rekstad. Men strategien ga resultater. Pål Scott Hagen var svært fornøyd med at en av hans medspillere ikke hadde ett stryk!

Samlet poengsum for vinnerlaget ble 1225 poeng
De andre lagene hadde følgende poengsum;
(Mons Hvattum-laget) 1138
(Wenche olsen-laget) 1118
Ole Haabeth-laget)  1102
(Line H.H. Hjemdal-laget) 1098

STRÅLENDE MARIUS
Marius Rekstad gjorde en flott innsats som turneringsleder og sang også om våren på en dag som ble akkurat så strålende som sola som skinte utenfor.

Har på følelsen av at det blir mer yatzyspilling i tiden fremover.
Noen og en hver må legge seg i hardtrening før nye kamper tar til.


Østfold Frivilligsentraler er stedet , for møter mellom mennesker og nå, også med egne yatzyblokker.

Ta bare kontakt hvis du ønsker å arrangere en yatzyturnering eller vil være med å spille!!

p.s.
til alle politikere:
Line Henriette Holten Hjemdal fikk med seg ekstra yatzyblokker til bruk for ekstra lange møter på Stortinget.

Interessert i noen du og????

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.