HORNKONSERT

Tora Moe Fause

Edmundas Lapendas

Og publkum så ut til å hygge seg med konserten. 32 overvar konserten. en søndag kl 18 7.mars. Og tiden passer så fint - så rekker jeg hjem til "Himmelblå", kommenterte en. Hyggelig det.

Fra den helt yngste på første rad til de godt voksne var det  tydelig at konserten falt i smak, da cirka 30 overvar den klassiske konserten på Frivilligsentralen søndag. Tora Moe Fause, fra Tromsø, imponerte og sammen med Edmundas Lapendas fra Litauen , presenterte de et spennende program for et lyttende publikum.

MARIA
Som en stor og gledelig overraskelse dukket også Maria Scott Hagen, fløyte, opp og  de tre musikerne fremførte Aubade /Sparre-Olsen) sammen.

GULT, RØDT OG BLÅTT
Publikum fikk også historier om musikken og komponistene på veien. At Mozart ofte skrev i farger og at han var veldig glad i horn og hadde skrevet mye for horn, som Mozarts 4. hornkonsert. Tora Moe Fause fortalte også om den franske komponisten Paul Dukas, at han også har skrevet Trollmannens læregutt og det ble nikket rundt bordene.
Tora Moe spilte Vilanelle av Dukas, som i sin tid ble skrevet til hornistene i Paris.

VELKOMMEN TILBAKE
Flott konsert bemerket en, på vei ut og god krydderkake. Ja, for det serveres alltid hjemmelaget kake under klassiske konserter på Frivilligsentralen.
Neste mulighet for klassisk konsert på frivillgsentralen er elevenes konsert under kulturfesten Bom Kræsj Bang - søndag 21.mars kl 16.00 Her er det flere elever fra Halden videregående skole, avdeling Risum, som deltar og elevene oppfordrer noen av de flinke lærerne til å vise seg fram og!!!
En spennende klassisk konsert. "Klima, sa Kjerringa"..........

Om noe skulle bemerkes med konserten - var at på enkelte partier, var det noen få "ulyder". Fordi publkum var så lyttende og stille var det nemlig ikke til å unngå å høre litt knirking fra endel stoler og til og med pianokrakken "knirket" litt.
Det kan være at noen frivillige "der ute" tar på seg jobben med å gå over stoler  og skru til, der det kan skrus!
Herved er oppfordringen sendt.

LUNSJKONSERT 2.8 april
Så er det over til en annen tid på dagen. Nemlig lunsjkonsert med Ingvild Storhaug- sang, Tove Tôrngren - cello og Louise Jansson,- klaver.
Her er vi laaaangt inn i våren og rydd plass for smektende romanser og finske tangoer med mer..........

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.