LITTERATUR OG LUNSJ

Boka Hjem-frivillige og boklånere møtte   hverandre til lunsj og høytlesning på Frivillighetssentralen idag. Arnhild Frengstad (bildet) leste på "kav sørlandsk" historien om han som trakk tann hos den "grådige" tanndoktoren som tok to kroner, mot tre med bedøvelse.....

GODT LITTERATUR-MØTE
For annen gang inviterte Frivillighetssentralen, i samarbeid med biblioteket til litteratur og lunsj på Frivillighetssentralen.
Det var 26 tilstede som hygget seg med variert litteratur som ble formidlet av Gerd Lombo, med utdrag fra Don Quijote.
Dette mesterlige verket er i år 400 år og Gerd anbefaler alle med god tid i vinter til å få meg seg hele historien.
Gersd leste også et dikt om sjalusi før
Elizabeth Arendt bidro med flere dikt, Torbjørn Jørgensen med Helgeland-historie og "Søren Sørpå" av Andre Bjerke før Arnhild Frengstad virkelig brakte oss til sørlandet med historien om han som måtte til tannlegen, men som absolutt sørget for at "tanndoktoren" måtte jobbe for de to kronene han forlangte for tanntrekkingen. Jobben tok hele dagen! Det ble aldri aktuelt å betale en krone ekstra for bedøvelse!..

KJØKKENDUGNAD
Med god hjelp og stor innsats både med rundstykkesmøring, vaffelsteking,koking og servering var Tordis og Marit i full sving på kjøkkenet hele dagen.

GARDEROBEOPPHENG PÅ PLASS TIDSNOK
Dagen har virkelig igjen vært preget av stor dugnads-frivillighet.
Torbjørn fikk på plass klesknagger i garderoben i rett tid, Egil og Kari måtte ut og kjøpe nye kaffe-kanner, Torbjørn måtte ut en ny tur for skruer, Bjørg laget vaffelrøren  osv..

DUGNADSHUSET
Fra de siste retningslinjene for frivillighetssentralene fra Kulturdep. blir det presisert at sentralene skal være nærmiljøsentraler, knutepunkt, kraftsenter, møteplass.
Kanskje Dugnadshuset kunne vært passende?  

SAMARBEID MED RØDE KORS OM TRANSPORT
Huset vårt i Violgata 14, er et godt egnet sted til mange ulike aktiviteter og bra er også tilgjengeligheten  for rullestolbrukere.
På dagens arrangement var det tre gjester med rullestoler.
Vi samarbeidet med Røde Kors lokalt om transport for to av disse.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.