FRIVILLIGPRISEN 2009

Fra venstre, Elizabeth Arendt, Biblioteksjef, Willy Lund, Inger Ohlsen, Egil Amundsen, Else Rødsmoen, Kjell Rødsmoen, Olav Evensen, Rådmann Per Egil Pedersen, bak; Torbjørn og Bjørg Jørgensen

Per Egil Pedersen, rådmann i Halden kommune

Gerd Berit Odberg, Politisk utvalgsleder for helse og omsorg.

Tore Andersen med konsert i White Box (for anledningen bakvegg en trukket i black)

Stinn brakke!

Leseombudene og Boka Hjem fikk årets Frivilligpris og prisen fikk denne gruppen for, i en årrkke å ha medvirket til større livskvalitet hos de mange som får besøk av de litteraturinteresserte  frivillige med bøker fra biblioteket og med høytlesning for mange som av ulike årsaker ønsker å bli lest for. Rådmann Per Egil Pedersen og biblioteksjef Elizabeth delte ut prisen på lørdagens fest med 70 til stede.

Les Halden Arbeiderblads sak; her

KOS, ROS OG KONSERT
Frivillige var invitert til Kos ros og konsert lørdag mellom halv , to og fem og den største rosen fikk altså gruppen som foftjent fikk Frivilligprisen 2009. Prisen, bestod  foruten av rosende ord, en rose til hver, diplom, litteraturkalender og to innrammede bilder, som blir hengende på henholdsvis Biblioteket og Frivilligsentralen.

De av gruppen som var til stede under overrekkelsen er fra venstre, Elizabeth Arendt, fra biblioteket, Willy Lund, bokkjører, Inger Ohlsen, bokkjører, Egil Amundsen, bokplukker og leseombud, Else Rødsmoen, bokplukker, Kjell Rødsmoen, bokkjører, Olav Evensen, bokplukker og bokkjører, Per.Egil Pedersen, Rådmann. Bak; Torbjørn Jørgensen, bokplukker og leseombud, Bjørg Jørgensen, bokplukker.
Prisvinnere som ikke var til stede under overrekkelsen på lørdag er; Gunhild Haugerud, Ida og Jan Engerdahl, Camilla Sivesind, Inger Hofstad, Margareth Hauge, Reidun Hartviksen, Bjørn Blomsnes, Kari Lundin Thorem og Egil Torgersen Thorem. Alle gratuleres!

MER ROS, KOS OG KONSERT
Det ble mer ros fra styreleder i Halden Frivilligsentral, Nils Vattekar, Han roste styret, daglig leder og alle de frivillige. Politisk utvalgsleder Gerd Berit Odberg roste alle på Frivilligsentralen og avverrakte blomst. Daglig leder roste Halden kommune for å ha brukt norske kroner til å pusse opp huset i Violgt 14, utvendig i sommer, Hun passet også på å rose Rolf B. Wegner, for det han har skrevet om huset, samt alle de frivillige som sent og tidlig har bidratt på dugnader og ellers stått på for hverandres ve og vel.
Mye ros fikk også Tore Andersen, som kom uten, sin "makker", Ottar Big Hand Johansen, som ikke hadde tålt Nashville-kuften like godt som Tore.
- Du må på Skavlan du, Tore, var det en som sa - og i disse dager, må vel det sies å være, et stort kompliment.
Dessverre hadde ikke Tore noen cd med, første opplaget av han siste var allerede utsolgt og det er bare å løpe og skaffe seg en, eller bestille på nettet.

FULLT HUS
White Box viste seg å være en flott country/vise-scene også. Med Marcus Røsnæs ved mixebordet blir alltid lyden perfekt. Tore Andersen leverer låter, tekster og ble "en av oss", som en sa,  - herlig å høre en trønder fra Prestebakke som synger så bra og skriver så knall låter.

Tore fikk med hjem en hilsen på flaske og to bøker skrevet av Toril Brekke. Om det har noe med Nashville å gjøre, der Tore og Ottar nettopp har reist rundt og opplevd "deres" vugge - så er svaret ja. Torilo kan vente seg en cd i retur.

Les en egen sak om Tore i Halden Arbeiderblad ; herFRIVILLIGE PÅ FILM
Den hyggelige samlingen på lørdag kunne også by på en liten premiere med en fire minutters film som omhandler en del av virksomheten til Halden Frivilligsentral. Filmen er nylig tatt opp, med lokale frivillige som blir intervjuet; Safia Abdi, Ann-Kristin Grødahl, Placide Gnaly, Arna Ødegaard, Unni Sjurseth og Frode Gundersen. kan sees og høres på filmen. I tillegg er reklamefilmen, som tidligere i år , ble vist på TV2 og TVNorge og tatt opp i Halden i februar, en del av informasjonsfilmen.

Det var Hans Martin fra Sesam Filmklubb som viste filmen gjennom klubbens utstyr i White Box og dermed ble også en av gruppene som i dag bruker huset flittig, en aktiv aktør under samlingen. Det ble også fortalt om andre brukere av huset, ulike aktivitetsgrupper på dagtid; hobby og maleglede, kurs og møter, sjakkklubb, interesseforeninger, blindeforbund med flere.

REKORD
Det ble nok satt rekord når det gjelder antall personer som satt ved bordene. Antallet var 68, og i tillegg var det noen som "løp" rundt, var der, men aldri satt.
Cirka 70 til stede og det er jammen rekord, i de to stuene.

GODE TILBAKEMELDINGER
Det var så hjemmekoselig, sa noen. Dette må vi også gjøre neste år, utbrøt flere og Marte Margrethe feiret 30 års dagen og fikk bursdagssangen sunget av alle 68. Det gikk til og med greit når alle skulle bukke, nikke, neie og danse rundt i ring....

OG jo mere vi er sammn, stemte alle med i, når Safia på en fortreffelig måte blandet afrikanske rytmer med den gode gamle "slageren" jo mere vi er sammen,...... jo gladere vi blir -
for dine venner, er mine venner og mine venner er..........
Hva skal vi med face-book når man kan få seg 70 venner på en-to-tre en lørdag ettermiddag på Frivilligsentralen?

Gode venner ER godt miljøvern for kroppen.

Og montro hva hun mente med det, utvalgsleder Odberg, som i sin tale, henvendt til rådmannen, sa at de to burde nok sørge for enda større lokaler, når de så hvor tett folk satt......
For huset i Violgt 14 er fullt av sjel og vel så det -
vi håper da virkelig ikke i disse budsjettider, at noen "tryller fram" flytteplaner, sånn tilfeldig, i " et erme".

INNRØMMELSE
Rådmannen, på sin side, som vel ikke har vært på besøk hos Frivilligsentralen, siden han fikk smake julens småkaker, for noen år siden, innrømmet at kommunen nok ikke har noen ordentlig frivillighetspolitikk. Det gis støtte "her og der" og gjøres avtaler med noen og enhver, men mye tilfeldigheter og dette med kommunens frivillighetspolitikk ønsket han å sette på dagsorden.
- "Vi står overfor store utfordringer i å utvikle gode lokalsamfunn i årene fremover, hevdet rådmannen og mente at det var mye å samarbeide om.

Og da er det selvsagt nødvendig med en frivillighetspolitikk, slik at partene er engige om hvilken banehalvdel man spiller på, blant annet. Og alt det med gule kort, røde kort, lagoppsett, feilpasninger osv....   Mye som skal passes på når det skal utarbeides frivillighetspolitikk.
Men dette kommer vi tilbake til. Blant annet med en spennende dag 27.januar.

SPILL YATZY!
Alle fikk ros, noen fikk også med roser.
Gjestene, Rune Gribsrød, fungerende utvalgsleder for kultur, ble ønsket spesielt velkommen, sammen med biblioteksjefen Elizabeth Arendt. enhetsleder Odberg og Rådmann Pedersen.
Og i døren, når alle var på vei hjem,
sto styreleder Nils Vattekar og delte ut en ----.
yatzyblokk.

2009 - det var det året vi fikk ny logo og laget egne yatzyblokker, ja.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.