KULTURNATT LØRDAG 5. SEPT.

Den andre Kulturnatta går av stabelen lørdag 5.september.

Mye spennende på årets Kulturnatt i Halden! Kom dere ut på byen lørdagskvelden og ta for dere av kulturmangfoldet.
Salsakurs, magedans og afrikansk dans, forfattere leser på biblioteket, Nattkino, Åpne gallerier, MaxiYatzy-turnering på Erlandsen, Åpent Hus på Sentrum Scenehus, Nattrock på Rockehuset og Jazz og klassisk konsert på Frivilligsentralen.  

KULTURNATT i Halden var et privat initiativ som ble tatt i forbindelse med kulturfestivalen Bom Kræsj Bang i 2008.
Responsen var så positiv av arrangørene, Elizabeth Arendt, Inka Burckhardt, Tone Skråning, Eirin Finnanger og Wenche Erichsen, trår til i år også.
Formålet er å få nye grupper folk ut på byen og oppleve det mangfoldet Halden har å by på.
Dessuten kan man varme seg på en kopp kaffe eller noe annet godt på et av byens mange bevertningssteder.
Opplev en annerledes lørdagsnatt, er oppfordringen fra arrangørene.

ALT FOREGÅR I TIDEN FRA KL 20-02. 5-6.SEPTEMBER

GALLERI VOX
Allerede klokka 20 åpner dørene til to av årets ni kulturnatt-aktører. Galler Vox i Festningsgata inviterer til fotoutstilling med Raymond Mosken. Her er dørene åpne til kl 02, for de som vil få med seg "Norge sett fra lufen"
ERLANDSEN.
Klokka 20 er det også åpent på Erlandsen med selveste Thorkill Lindskog fra Halden Arbeiderblad (Kjent fra listepopens "Jul i Halden", Halden-talentet og en viss sjarmerende, dog noe beskjeden  beundring for allsang)  NÅ som Yatzymaster under Yatzyturneringen, med nyutnevnt assistent/sekretær; Ann-Kristin Grødahl (kjent fra "politikkens nav" frivillighetsbransjen og fra et kontrollerende utvalg.
Godt at Erlandsen har alle rettigheter.
BIBLIOTEKET
Klaus Hagerup og Levi Henriksen blir å høre på Halden Bibliotek og de nevnte herrer leser fra sine nye bøker fra kl 21.00. Dørene på biblioteket åpner en halv time tidligere, så her blir det, løp og hør! Vi kan også love et og annet godt i stett.glassene, både under forfatterbesøket på biblioteket og på Frivilligsentralen, som åpner dørene cirka kl 22.00.
FRIVILLIGSENTRAL
Huset i Violgt 14 har gjennomgått en forvandling i løpet av sommeren, med nymalt hus ogoppusset showrom,
"whitebox" inne. Her blir det jazzkonsert kl 22.30 med Jeanette Wiitawaara med flere og en trio med deilig romantisk klassisk avrunding rundt midnatt. Klaver, fiolin og cello. Aksel Kolstad, Bjarne Magnus Jensen og en tredje musiker jeg i farten ikke husker navnet på, men jeg lover å sette inn navnet snart.
UTSTILLING
Frivilligsentralen vil også by på Elise Jarems flotte stemningsfulle tegninger av musikere.
NATTKINO
Noe for enhver smak vil det være på Kulturnatten. Om det verken frister med konserter, eller utstillinger kan kanskje den norske filmen Rottenetter friste noen.
Denne filmen som har premiere i flere norske byer denne helgen, vises altså som nattkino på Alladin kl 24.
BAND SPILLER
På Rockehuset vil det være band som spiller i tiden mellom kl 21 og 01. Benytt sjansen til å oppleve Norges mest enestående ungdomsarena for utvikling av rockemusikk og ungdomskultur, i Norges beste by å bo i, for musikk og kulturinteressert ungdom i alle aldre.
SENTRUM SCENEHUS
I det gamle Arbeidersamfundet, eller Studenthuset, eller Samfunnet, om du vil, er det nå blitt istandsatt og rengjort.Sentrum Scenhus holder åpent fra kl 21 til 24 på Kulturnatta.
GALLERI LILLE MARTINE
Ikke mange kvartalene unna ligger det trivelige galleriet, Lille Martine. Her blir det åpent fra kl 20 til 24 med utstilling av den islandske kunstneren/grafikeren Bjørg Thorhallsdottir.
DANS-DANS-DANS "hele" NATTEN
Om ikke HELE natten, så i hvertfall fram til klokka 00.30 eller sånn "deromkring" hvis man skal få med seg kurset i afrikansk dans med Safia Abdi, som starter 23.30.
Da har allerede salsakurset med Anne og knut kloster Bjørge vart i en time. Salsakurset starter 22.30, for de som vil "kaste seg ut i " danserytmene på Kulturskolen. Dansenatten starter allerede klokka 21 og det hele starter med magen.
Magedanskurset med Wenche Høydahl er bra for rygg og mage, tær og hode, herr og fru og du og du!


VELKOMMEN!
Det var en liten presentasjon fra årets Kulturnatt i Halden.
Håper riktig mange finner noe de ønsker å være med på og ta gjerne med noen venner, en kjæreste, en bestemor, en slektning fra sør eller nord. la alle få oppleve Halden, her vi bor.
I ÅR SOM I FJOR?
Det var riktig mange vi gjerne skulle ha invitert med som aktører under årets Kulturnatt. Vårt lille private initiativ rommer kun en liten del og er vårt bidrag til å løfte fram det rikholdige mangfoldet som KulturHalden har å by på, ikke bare under noen korte sommeruker, men faktisk hele året i gjennom, syder og koker det i kulturbyen Halden, med de mange slags kulturuttrykk og med iherdige og dyktige kulturarbeidere som alle er med på å gjøre byen sprell levende, sunn, interessant og vakker.
TAKK TIL SPONSORER
Årets arrangører, Elizabeth (fra biblioteket) Inka (fra fysioterapitjenesten i Halden kommune) Tone (fra høgskolen/Halden) Eirin (fra sykehuset i Østfold) og Wenche (fra Frivilligsentralen) ønsker å takke for hjelp med informasjonsmateriell. Takk til Hans for utmerket fotohjelp/Layout og takk til sponsorene, Berg Sparebank, Glenne Bil A/S, H, Andersen Libris, Halden Arbeiderblad, Halden Formulartrykk, Halden Kommune, Halden Sparebank 1, kildebo blomster, Rørlegger F.Jørgensen A/S, Skilt og Fasadehjelpen, SOS Rasisme Halden.  

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.