FORFATTER PÅ BESØK

Thore Hansen møte engasjerte lesere i Halden

Flink forsamling som sitter så pent på stolene, mente forfatteren.

Elizabeth Arendt fra Halden bilbliotek(nr 2 fra venstre) låner gjerne ut Thore Hansens bøker.

Om det er Ruffen, leiemorderen eller den kjappe lille verdenshistorien disse er fenget av vites ikke, men engasjert publikum var det.

Under den lange lunsjen med Thore Hansen, fortalte forfatteren om sine to høstaktuelle bøker; Drømmer, lengsler og mørke skoger og Han som lengtet til stjernene. Han leste flere utdrag fra den siste og møtte engasjerte lesere som både kjente til mange av bøkene hans og som var intereressert i å få vite mer, både om litteraturen og om tegneren Thore Hansen.

FORTELL OM HVORDAN DU TEGNER
var et av sprøsmålene og Thore Hansen snakket om at hemmeligheten med en billedbok er at man er to.
Det må være et godt samrbeid, men tegningene må likevel ikke leveres ferdigtygd.
Leseren må ha noe å lete videre i.
Dessuten var det viktig å gjøre tegningene så enkle som mulige.
Få fram innholdet med få streker.

LITT SORG
Det er en fare for at vi mister mye fagkunnskap ut av landet, nå som bøkene for det meste blir trykket i utlandet.
Vi mister et håndverk, brummet Hansen idet han forkynner at bortsett fra brennevin og damer er bøker det han er mest forelsket i.
Kommer han over en nydelig bok, ja så gjør han det og forelskelsen er der.
Hans siste nyutgivelse, som forøvrig er en praktfull BOK, med hull! og deilige tykke ark, er trykket i Tsjekkoslovakia.

- Forord er forøvrig noe dritt i bøker, mente Thore Hansen og leste flere utdrag fra bøkene, også fra krimboka om den pertentlige leiemorderen.

MYE SJARM
Lunt humør, glimt i øyet, med litt spark her og der, underholdt han litteraturinteresserte i Halden i nesten to timer under arrangementet "litteratur og lunsj" onsdag formiddag

HONNING
- Tror ikke jeg får til det med "honning i røsten", men skal prøve likevel..
sa Hansen, og lot seg overtale til å lese mange utdrag fra bøkene til den lyttende forsamlingen på nesten 30 (hvorav 6 menn), som Thore Hansen mente var en lyttende og flink gjeng som "satt så pent på stolene sine så ".

LES MER
Og skulle noen få lyst til å fordype seg i både tegninger og litteratur, signert Thore Hansen, er det mye bra å få kjøpt, men som Elizabeth Arendt fra biblioteket, som var tilstede, sa: Velkommen til biblioteket.
Hun minntes selv da boka - Han som lengtet til stjernene kom ut første gang i 1985, så husket hun den som en praktfull bok. Helt nydelig fortalt, mente altså Elizabeth Arendt, som selvsagt har den og mange andre av de totalt 43 utgivelsene tilgjengelig.

GAVE
Thore Hansen var sjenerøs og ga Frivillighetssentralen fire bøker og de vil være tilgjengelig for leseombudene og andre som kommer på besøk i Violgtata 14.


<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.