RØDNABBENE

Torolf Nilsen var guide

Utsikten vestover mot Sauøya

Fra v. Jeanette Rasmussen, Tordis Hallangen

Fra v. Ulf Grandal, Tor Andreassen, Torolf Nilsen og Kjell Nilsen

Fra v. Arna Ødegård og Solveig Odden

Håkon-Dag Bjørgar og Eva Larsson med hunden Chivas

Fra v. Runar Pedersen og Svein Eliassen

Fra v. Marit Lie, Per Lie, Torolf Nilsen og Kari Aabol

Fra Per Lies album; fra v. Harry Olsson og Per Lie, tatt på Rødnabbene i 1948

Kaffeservering!

Den gamle badeplassen i Halden var turmålet for Kulturvandringen 15.juli. Cirka 70 personer var med på turen denne kvelden der Thorleif -Totto- Nilsen var med som guide og historieforteller. Mange hadde minner fra den gang denne plassen var et yndet utfartssted i byen.

ALBUM
Per Lie, som hadde vokst opp i området og ikke vært her siden 1949 - hadde med album med mange bilder som flere til å mimre og huske tilbake på morsomme historier fra barndom og oppvekst, der det å komme ut til Rødnabbene og kjøpe solo var en stor begivenhet.

KAFFE OG VAFLER
Nå var det ikke solo å få kjøpt her og ikke noe annet heller. For Rødnabbene består i dag av bare murer, platting og forfall, i et anlegg som man skjønner  en gang var et flott utested for både badegjester og unge danseglade på lørdagskveldene.

Men kaffe og vafler hadde arrangøren av Kulturvandringen, Frivilligsentralen tenkt på ,og dermed ble det tryllet fram både kopper og kaffekanner, vafler og syltetøy, som smakte godt i sommervarmen.

Men å invitere på tur en torsdagkveld i juli innebærer at flere turgåere  satte pris på at det ble en forholdsvis rask gange tilbake gjennom skogen - for i Halden er det ganske tomt på turstiene etter kl 20............. Da er det Allsang som gjelder, på TV.........
Men det var likevel en gruppe som fortsatte turen også ut på fyret.

EN GANG TIL
Dessverre var det en dame som hadde et uhell på turen ned til Rødnabbene og måtte på Legevakten. Det har heldigvis gått bra med henne - men det vil bli arrangert en tur til, på dagtid i nærmeste framtid.

Så for alle som har lyst til å være med en gang til - er det bare å følge med her på siden og annonse i HA..
Mon tro om det vil bli servert solo på Rødnabbene på den turen?!

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.