SOMMERAVSLUTNING

Litteratur, is, jordbær og vafler i bakgården i Violagata 14 blir det torsdag 28.juni fra kl.11.30.  På sommeravslutningen får vi besøk av forfatter Toril Brekke som vil både lese fra bøkene sine og fortelle fra sin siste Amerika-reise i forbindelse med boka som kommer neste år.

NYMALT VEGG
Husveggene som vender inn mot bakgården er nå ferdig malt, gjerdet er nymalt og i bedene blomstrer det av mange forskjellige fine stauder.

Det er det tredje året med flere dugnader som nå virkelig begynner å vises. Etter at tilbyggene med store angrep av muggsopp ble fjernet og et tilbygg ble ventilert har huset blitt et bedre hus å være i. Nytt vindu og ny dør ut mot bakgården sikrer bedre mulighet for lufting og ikke minst har det gjort mye for lysforholdene inne på kontoret.

MYE ER GJORT
Det er skiftet gulvbelegg i gang, trapp, to kontorer og et møterom.
Vi har sørget for innsetting av ventiler i kjelleren., samt bortkjøring av diverse møbler og puter  m.m. som var lagret i kjellerlokalet.

Vi har skiftet vegg- og takfarger på flere rom inne. Daglig leders kontor, som ved innflyttingen i -04 var preget av sort og blått på deler av taket og store deler av gulvet, med litt variasjon av tomatsupperød, gult og grønt, er blitt et lyst vennlig rom.
De fleste rom har gått fra sterk blått, svart og oransje til duse, lyse farger.

Mange kilo sparkel har gått med for å dekke huller i tak og vegger.
Gammel bardisk (fra tiden det var ungdomsklubb her) er fjernet, gulvet reparert. Gamle lysstoffrør er skiftet. Det samme er også gamle og til dels farlige panelovner.
Nye termostater er montert og oppvaskmaskin er installert.

MANGE FLITTIGE HENDER
Nye gardiner er sydd til alle vinduene. Nytt gjerde er oppsatt i bakgården. Det er opparbeidet staudebed i metervis og ute på veggen har vi fått vannkran.

Inne er det montert hyller og stadig må noe repareres og fikses på. Vinduene som, hvis du er heldig og få lukket opp, må "spesialbehandles" for å få lukket igjen. Porten er fikset på og vi har skiftet deler av utvendig vindusomramming.

Vaskingen foregår ved at noen mener at noe må gjøres og som regel gjør noen noe.

VELKOMMEN TIL SOMMERGLEDE
Vi inviterer mange av Frivillighetssentralens forskjellige støttespillere, venner og bekjente til sommerglede i bakgården torsdag 28.juni.
Det gjelder både de vi samarbeider med i Halden kommune og andre.

KJØKKENDUGNAD
Reidun Vik og Britt Dahl vil allerede i halv ti tiden starte kjøkkentjenesten med vaffelsteking og kaffekoking. Vi håper selvsagt på godt vær og planlegger oppsetting av partytelt og blomster på alle bord.

LITTERATUR I BAKGÅRDEN
Det er nok mange som ser fram til møtet med Toril Brekke kl.12.oo Forfatteren, som er bosatt ved Iddefjorden store deler av året, har skrevet mange bøker for historieinteresserte.  Denne dagen vil hun blant annet fortelle fra sin siste Amerika-reise i forbindelse med arbeidet med en ny bok som kommer til neste år.

BREV TIL ALLE OM HØSTENS AKTIVITETER
I dag er det sendt brev til alle frivillige med mye informasjon om smått og stort ved Frivillighetssentralen i sommer og utover høsten.
Alle inviteres til nytt samarbeidsmøte fredag 10.august.
Allerede dagen etter , lørdag 11.august, tar frivilligheten plass i parken, med stands , aktiviteter og konsert i paviljongen.

ROLF B. WEGNER  KOMMER I ÅR OGSÅ
Mandag 27.august kan alle som vil høre om  - straffemetoder i middelalderen  - innfinne seg i Frivillighetssentralens lokaler. Enkel lunsj fra kl.11 og "middelalderens straffemetoder" med Wegner mellom kl.12 og 13.

HOLMSBU-TUR FOR FRIVILLIGE
Sammen med Bygdesentralen i Svinndal reiser vi på tur til Holmsbu billedgalleri onsdag 29.august.

HØSTEN ER HER OG MED DEN - TOVE NILSEN
Ny forfatterkveld arrangeres i oktober. Da kommer Tove Nilsen.


MEN,
før og etter og innimellom alt dette, blir det hver uke sjakk-kvelder på Frivillighetssentralen alle tirsdager fra kl.17.00
Sjakklubben har "flyttet tilbake" til Violgt og de vil gjerne ha med flere sjakkinteresserte. Dessuten håper de på stor interesse fra flere unge og arrangerer opplæring for nye allerede fra onsdag 28.august.

Boka Hjem er igang med bokplukking og kjøring i slutten av august. Samling for alle interesserte leseombud blir på biblioteket tirsdag kveld, 4.september.

Linedancen starter også i august og flere trivselsgrupper, besøksgrupper og alt annet smått og stort og fint og rart......
Flere leksehjelpere søkes også, spesielt for barna i grunnskolen, 5.6. og 7.trinn.

VIL DU.... melde deg som en aktiv frivillig, ta i mot en utfordring, møte et annet menneske, lære noe nytt , lære bort noe du kan og bidra til et mangfoldig inkluderende og morsomt lokalsamfunn, bør du ikke nøle, men sende en mail, ta en telefon eller oppsøke Frivillighetssentralen i Violgata 14.


<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.