AURORA EXIT FREDRIKSTEN

Den store utendørsoperaen AURORA, med handling fra Karl XIIs fall på Fredriksten festning, ble en suksess.
Ellen Rosseland Hansen (bildet) er på vei inn til siste forestilling.

Ellen får stå som representant for de 35 frivillige fra Frivillighetssentralen som har deltatt på denne store dugnaden og som ærlig fortjente en fribillett til forestillingene 10. - 12. juni 2005.
En gjeng sydamer har sydd kapper til de 80 medlemmene i koret. Kappene skulle være sorte på den ene siden og hvite på den andre og kravene skulle stå rett opp! Dette har vært litt av et kunststykke å få til.
I tillegg var stoffet regntett. Dette ble det virkelig behov for på den siste forestillingen, da himmelens sluser åpnet seg. Og kappene fungerte etter hensikten og de som bar dem var veldig fornøyd. Kappene var også så store at de kunne tas utenpå uniformene, da medlemmer av koret også spilte roller som soldater.
En annen gjeng fra Frivillighetssentralen har beiset elementer til den store scenen. Det var utrolig mange kvadratmeter med "paller" som skulle til og det var ikke få liter med beis som gikk med.
Ytterligere flere frivillige stilte opp som garderobevakter.
Alle som har deltatt i å gjøre operaen mulig blir berømmet for den gode dugnadsånden, sitt dyktige arbeid og gode humør.
Karl XII har falt og Aurora har forlatt Fredriksten for denne gang.

HVA MED NESTE ÅR?
Østfold fylkeskommune arbeider nå for å etablere en operafestival på Fredriksten festning. Målet er å gjøre festningen til en fast arena for utendørs opera.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.