1881 DRO TIL MOSS

Damerekka fra venstre Reidun Ingerø, Inger Evensen, Bjørg Jørgensen og Andrøy Solvang

Tor Hveding, trekkspill, bak; Svein Hansen, Olav Evensen, Torbjørn Jørgensen

Silje Kathinka Erichsen, var gruppas pianist ved flygelet på Per Gynt Sykehjem i Moss

Beboere og pårørende satt ved langbordet i det nyoppussede, fine sykehjemmet.

Visegruppa 1881 i kø for å komme inn på Allsang på grensen

Visegruppa 1881 tok turen til Per Gynt Sykehjem i Moss og underholdt på sommerfest en for beboere og pårørende torsdag 17.juli.
Serveringen av reker og hvitvin passet godt med visegruppas sjømannsviser, akkompagnert av trekkspill og flygel.

VISEGRUPPE OG KOR
Sykehjemmet har også tidligere hatt besøk av visegruppa 1881 under forskjellige arrangement, sist under ENDORFIN-uka som Moss kommune arrangerte under Folkehelsedagene i kommunen.

De ønsket å invitere visegruppa tilbake i anledning åpningen av nytt sykehjem og innvielse av et nytt flygel.

Dessverre kunne ikke 1881`s faste pianist, Karin Lykke -Seest være med og gruppa hadde derfor med Silje Kathinka Erichsen. Sammen med Tor Hveding på trekkspill utgjorde de musikerne.
Inger og Olav Evesen, Reidun Ingerø, Torbjørn Jørgensen, Andrøy Solvang og Svein Hansen var med som sangere.

Sangene og gruppa ble tatt godt i mot av et publikum som hygget seg rundt fest. og sommerpyntede langbord. Mange sang med og smil og latter varmet innendørs, mens regnet og tordenen holdt seg utenfor vinduene, denne ettermiddagen i Moss.


Visegruppa 1881 hadde dagen før deltatt på Allsang på Grensen på festningen. Visegruppa har meldt seg på som kor og i sammen med Trivselskoret og sangere fra Helt halv tolv skal de også være med og sitte på de første stolradene under allsangen den 6.august.

Det gjelder å kle seg godt både når det gjelder skotøy og klær når man møter fram som korist på utendørs-allsang. oppmaøte kl 15.45. for deretter og bli stående i køen utenfor i cirka tre kvarter. Litt køståing innenfor murene må også til. En liten "spurt" ned til stolene for å finne de reserverte plassene og dermed er oppvarmingen snart i gang. Generalprøven på allsang-programmet går som smurt og så blir det mer venting før det i 19.30 tiden blir opptak av første del.
Litt forsinkelser må man alltids regne med. En pause før opptak del 2 og etter denne delen kan det være behov for en ekstra tagning, litt mer applaus takk, litt mer viftende hender....
Men sånn i 21.-21.30 tiden er som regel alt i boks. Og køen for å komme seg ut og til bilene og ned bakkene mot byen kan starte.

Men smilene var på plass denne uken også. Og Kjærlighet.... og Sissel Kyrkjbøs stemme ligger på plass i "følelsesgropen" og alle, nesten alle , hadde sunget med.


Neste uke er det opptak av Allsangprogram fire. Det kommer mange kor også den uken og skal være med og sitte på de første stolradene. Men Visegruppa 1881 skal ikke tilbake før 6.august.
Nå kan de slappe av i sjøbuene , hjemme eller i båten så lenge.

Sommeren er her nå. Nyt dagene folkens!

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.