HALDEN HISTORISKE FESTSPILL

Det Norske Blåseensemblet inviterer til åpen høring om "Halden Historiske Festspill" lørdag 17. januar kl.15.00 i Brygga Kultursal, Halden

Det Norske Blåseensemble i direkte institusjonelt samarbeid med Den Norske Opera & Ballett, og med god støtte fra Halden Kulturråd; har satt igang en prosess for å kartlegge mulighetene for en storstilt historisk festspill-modell for Halden.

Tanken er at Halden hvert år fra og med 17. mai 2014 (grunnlovsjubileet), skal fungere som en levende kulisse for Norges eneste og mest autentiske historiske festspill, med fokus på autentisk kultur i vid forstand.

Blåseensemblet og Operaen vil stå som faglige garantister for historisk musikk, musikkteater og dans. Men vi trenger hele byen med oss som garantister for en bredspektret kulturfestival med Haldens egen historiske klangbunn som inspirasjon.

Halden Historiske Festspill er tenkt som en ukeslang årlig festival, hvor gatene fylles av stenovnsbakere, bryggermestere, artillerikompanier, båtforeninger, roklubber, jaktlag osv. Hvor alle stolt kan vise frem byens og regionens egne tradisjoner med fokus på det autentiske.

Se for dere Empirebyen Halden restaurert og dekorert, i gatene vaier bannere i vinden, titusener av mennesker stimer i de gamle gatene, gamle båter legger til kai. Turistene står i kø utenfor Den Gamle Konservativen før en autentisk Holberg-forestilling kvelden den 17.mai!

Fokusområdet for Halden Historiske Festspill vil bli tidsepoken 1600-1900, med tyngst vekt på de tidligere årene.

DERFOR:
Inviterer vi til Åpen høring om "Halden Historiske Festspill" lørdag den 17. januar kl.15.00 i Brygga Kultursal, Halden.

Alle er velkomne:
Lag/foreninger og enkeltpersoner, private som offentlige; til en grundig orientering om de spennende festspill-planene for denne gamle byen.
Vi vil ha HELE byen med oss!
Dette betyr også næringslivet i Halden. Vi ser for oss en "franchise"-modell for det private næringsliv som vil kunne gi nye muligheter for langsiktig inntjening innunder "Halden Historiske Festspill" som en egen merkevare.

Administrerende direktør Tom Remlov fra Den Norske Opera, samt ballettsjef Espen Giljane ved Nasjonalballetten, direktør Gaute Solås fra Blåseensemblet og representanter fra Halden Kulturråd er tilstede.

Det vil deles ut spørreskjema til alle for innehenting av informasjon om alle lokale aktiviteter og ønsker. Dette arbeidet koordineres av Halden Kulturråd.

For innmelding send enkelt og greit en SMS med tekst: "DNBE HHF" til 2030 idag! (kr 3)

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.