NYE EVENTYR I 2009

Frivilligsentralen sender i disse dager ut brev til registrerte  frivillige og samarbeidspartnere. Brevet legges ut her i løpet av uke 2.
Lokalene på Frivilligsentralen er klare for nye aktiviteter og allerede i morgen er det Sjakklubben som inviterer til ny sjakksesong, med opplæring for barn og unge på ettermiddagen og medlemskveld.

FILMKLUBB
Sesam Filmklubb åpner dørene for medlemmene  7.januar og nye medlemmer ønskes velkommen!

ANGSTRING - TORSDAG
Angstringen Halden organiserer selvhjelpsgrupper for mennesker med angstrelaterte problemer. Gruppene har igangsettere som selv har gått i gruppe. For tiden er det en gruppe i gang og det er plass for flere.
Frivilligsentralen kan formidle kontakt for de som er interesserte.

FRIVILLIGSENTRAL
Sentralen, vil i løpet av vinter/vår ta i bruk ny logo og dette vil bli synlig ved nye skilt utenfor og etter hvert også ny hjemmeside.

BREVET:
Hei alle sammen!

Frivilligsentralen og de gode hjelperne er eventyret om frivilligheten som ingen kunne målbinde og som treffer så mange på sin vei gjennom kongeriket. De frivillige er kjent for å dele nistematen i skreppa si og de frivillige kommer også i 2009 til å møte folk til lands og til vanns og i lufta. Som Askeladden i eventyret, vil også Frivilligsentralen at alle skal få være med på ferden De med sjumilsstøvler på, de som kan høre gresset gro og de som kan skyte til verdens ende og alle de som har syv somre og femten vintre i kroppen
Frivilligsentralen i Halden er eventyret om møte mellom mennesker, der alle er til god hjelp for seg selv og andre.

Eventyret om de mange møtene mellom mennesker for 2009 har nettopp startet. La oss sammen fylle inn de gode opplevelsene og det mangfoldige samarbeidet og gjøre hverdagene lyse og trivelige. Snipp, snapp, snute, program for våren banker på din rute.

HUSET i Violgt 14 er åpent for mange grupper, lag og foreninger.
Hver uke vil det legges ut kalender for virksomheten på www.frivillig-halden.no
Kalenderen kan også leses på oppslag i Frivilligsentralens lokaler.

MØTE MELLOM MENNESKER – I SAMTALE, SJAKK, FILM OG LITTERATUR
I uke 2 er det start igjen for Sjakklubben, som hver tirsdag har medlemskveld og opplæring for barn og unge fra kl 17. Kontaktperson: Anker Aasum
I samme uke starter Sesam Filmklubb sitt program med visning av film og diskusjon onsdag kveld. Sesam filmklubb har medlemskvelder annenhver uke. Kontaktperson: Henri Habermann
Angstringen er også i gang med grupper torsdager fra uke 2. Kontaktperson: Reidun Hartviksen
Boka Hjem-ordningen, er på biblioteket med bokplukkere mandag 5.januar og første bokutkjøring er i samme uken.
Som tidligere er det faste bokplukkere og faste utkjørere til rutene; Byruten, Tistedal, Enningdal og til Institusjonene.
Leseombudene er også i gang igjen med Egil Amundsen på Halden sykehjem annenhver onsdag fra og med onsdag 7.januar, Margareth Hauge annenhver mandag på Karrestad, med start man 12.januar, Arnhild Frengstad på Vaterland annenhver onsdag, fra 14.januar og Torbjørn Jørgensen på Bergheim annenhver torsdag med start 8.januar.

MØTE MELLOM MENNESKER –
MED LEKSEHJELP OG INTERNASJONAL KVINNEGRUPPE
Leksehjelpgruppe på Os skole og Frivilligsentralen starter opp i uke 3. mandag 12.januar.
På Os skole fra kl 13.15-14.30 med Kjell Haugset som kontaktperson og på Frivilligsentralen kl 14.15-17.00, med Steinar Paulsen som kontaktperson.
Flere frivillige leksehjelpere søkes. Har du tid og lyst? Ta kontakt med Frivilligsentralen.

Internasjonal kvinnegruppe møtes en onsdag hver måned. Start onsdag 14. januar og 29. januar er det felles tur til Fredrikstad. Husk å melde deg på!
Flere kvelder med Internasjonal kvinnegruppe onsdagene; 11.2. – 11.3. – 15.4. – 13.5. -10.6.

MØTE MELLOM MENNESKER
I MALEGLEDE; HOBBYGLEDE OG SØMDUGNAD FOR OPERA
Onsdag 14.januar er det sesongstart for Hobbygleden og dagen etter, torsdag 15.januar er det Maleglede. To formiddagsaktiviteter som i mange år har vært godt organisert av frivillige som gjerne ønsker velkommen til enda flere, i begge gruppene. Ta kontakt med Frivilligsentralen og vi formidler kontakt.

Operaen Turandot på Fredriksten festning i sommer trenger frivillige som liker å sy enkel søm og hjelpe med kostymeprøver. Interesserte kan ta kontakt med Frivilligsentralen for nærmere informasjon. Den første sømdugnaden finner sted på Festningen 23-25.januar, med oppmøte og informasjon kl 18. fredag og dugnad lørdag og søndag fra kl 10-16.
Plass til flere! Veldig moro!

MØTE MELLOM MENNESKER – I TRIVELIG SAMVÆR
SANG, JAZZ OG BESØKSGRUPPER
Torsdag 22.janaur kl 11.30 inviteres det igjen til musikk og allsang-aktiviteten Helt halv Tolv. Deretter blir det Helt halv Tolv annenhver torsdag til og med siste torsdagen i april.
Lørdag 24.januar kl 14-16 er det jazzcafé og deretter jazzcafé 21.2. – 21.3. – 25.4 og utendørs jazzcafé 1.pinsedag, 31.5 Kontaktperson: Finn Eng.

Besøksgruppen på Karrestad, med kontaktperson; Lita Engebretsen, fortsetter fra og med onsdag 28.januar. Annenhver uke fra kl 16.

Tirsdagsklubben på Halden sykehjem er i gang fra og med tir 3.februar, uke 6 – 2.avd, Inger Søby som kontaktperson.  Uke 7, 3.avd; Helga Opsann og i uke 8, 4.avd; Reidun Vik, kontaktperson.
Tirsdagsklubben besøker beboere på Halden sykehjem en gang hver måned og sørger gjerne for litt aktivitet, underholdning, nystekte vafler, en hånd å holde i og noen å samtale med.

Nå er det stort behov for flere frivillige som har lyst til å være med i Tirsdagsklubben og andre besøksgrupper på institusjonene. Hvis du har tid og lyst – ta kontakt med Frivilligsentralen, og gjør det gjerne raskt!
Besøks/Vaffelgruppa på Vaterland er også i gang på nyåret med populært besøk annenhver tirsdag fra og med 3.februar.

NB – NB   FELLES TUR FOR FRIVILLIGE 27. JANUAR
Alle frivillige som er med i besøksgruppene og er besøksvenn, en til en, samt frivillige leseombud på institusjonene, inviteres til en trivelig tematur med Frivilligsentralen
TIRSDAG 27. JANUAR. Oppmøte ved Frivilligsentralen kl 09.00. Hold av hele dagen og meld deg gjerne på til Frivilligsentralen/Wenche så raskt som mulig. Sted og program er foreløpig ”litt hemmelig” og alle interesserte vil få nærmere informasjon.

MØTE MELLOM MENNESKER – KLASSISK MUSIKK, KONSERTER OG
FYSISK AKTIVITET
Noen små endringer når det gjelder den populære LINEDANCE-aktiviteten, Kari Engh, som er kontaktperson og trener, ønsker i år å gi flere nye dette sosiale treningstilbudet. Hver fredag fra kl 15-16 er timen for de nye. De ”gamle”, som har vært med tidligere, får sin treningstime fra kl 16-17. Linedance-aktiviteten holder til i Kulturskolen, Tordenskjoldsgt.

Placide Gnaly fortsetter dansekurset for gutter 9-13 år og første treningstime på nyåret er torsdag 29.januar kl 18.00. Tretten gutter får nærmere beskjed hvor de skal møte.

Placide og flere har allerede startet forberedelser til det tredje året med forestillingen Min og Din Verden under byens kulturfestival Bom Kræsj Bang.
Min og Din Verden vil vises tirsdag 31.mars. Mer informasjon kommer senere.

Samarbeidet med Østfold kulturproduksjon og Cafe de Concert fortsetter og den første av årets planlagte fire klassiske konserter er på Frivilligsentralen søndag 2.februar kl 18.00.
De neste konsertene er søndagene 1.mars – søndag 5.april – søndag 3.mai.

VISEGRUPPA 1881 har planlagt øvelser mandagene 26. januar og 9. februar kl. 11-13.
Deres første avtalte oppdrag er i Sarpsborg kommune 17.2. og for Foreningen Norden på Fredriksten festning lør 21.mars.

FØLG MED
Det kommer nærmere informasjon om spennende konserter, møter og flere samarbeidsprosjekter etter hvert.
Frivillige lag, foreninger, organisasjoner, frivillige grupper og enkeltpersoner er velkommen til å ta kontakt med Frivilligsentralen om små og store planer og de mindre og større oppgavene.

EN TIME ELLER TO Å GI BORT?
Som dere kjenner til, er det meningsfylt å bruke litt tid på trivelig samvær med andre, å gi en håndsrekning til noen som trenger det og vise engasjement og omtanke for medmennesker og miljøet i et lokalsamfunn. Frivillighet har en egen verdi og skal ikke erstatte offentlige tjenester. Frivilligsentralen tilbyr ikke tjenester, men er først og fremst en møteplass og et kontaktpunkt mellom frivillige, enkeltpersoner, grupper, lag, foreninger og det offentlige, med frivillige og frivillighet i fokus.

NATTERAVNENE starter igjen fredag 6. og lørdag 7.mars. Natteravnene Halden er et frivillig engasjement og samarbeid med foreldrerepresentanter på skolene, SLT-koordinator, Halden kommune, sosiallærer Rødsberg, frivillig organisasjon og Frivilligsentralen. Natteravnbasen er i sentralens lokaler i Violgt og flere frivillige ønskes som natteravnere. Egen hjemmeside er opprettet for Natteravnene Halden.


HALDEN FRIVILLIGSENTRAL – KONTORTID

Kontoret er åpent fra uke 3 og kontoret har i 2009 følgende åpningstider:
Mandag 12-17
Tirsdag 10-15
Onsdag 10-15
Torsdag 12-17

I kontortiden kan også frivillige være til stede som telefonvakter. De to som oftest treffes på telefonen er Bjørg Jørgensen og Bjørg Kirkeby.

Har du tid og lyst til å være med på frivillig-laget med telefontjeneste eller andre oppgaver kan du gjerne høre fra deg.

Ha et eventyrlig godt år!


Halden, 5. januar 2009


Med vennlig hilsen


Wenche Erichsen
Daglig leder

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.