TYTEBÆRTUR

Sohila og Tordis var storfornøyde med turen til Våler og koste seg på Slåttemyrtunet sammen med 35 andre sosiale bærplukkere.

BÆR OG HYGGE
For fjerde år på rad arrangeres tyttebærtur i samarbeid med Svinndal bygdesentral. Denne gangen gikk turen til den gamle husmannsplassen Slåttemyr der det ble servert elgsuppe og tyttebærfromasj før gjengen med bøttene la i vei de lange bakkene opp mot tyttebærstedet.
Mange fikk fort spannene fulle og det var godt å ha noen stubber å sitte nedpå.
Som en sa -Da vi var kommet godt i gang måtte vi snu og gå tilbake,hm!

DANS
På tunet var det nemlig dans og  musikken kom fra gamle LP-plater på en gammel sveivegrammofon. Ikke alle var med på den lange marsjen mot de røde bærene. De hadde begitt seg på leiting etter gamle borger, men hadde gitt opp den jakten og i stedet kastet seg inn i dansen.
Dermed ble det både pardans og ringdans og smådans.
Så var det tid for litt allsang og tilslutt kaffe og tyttebærkake og de vanlige overrekkelsene, bær fra frivillige i Svinndal til haldenserne og bok om Halden til svinndalingene.

SNART LESESIRKEL
Den samme boka fikk de også etter turen i fjor. Nå har de to. Da kan to lese samtidig. Neste år får de sikkert en til. Da har de tenkt å starte lesesirkel.

BUSS HELT FRAM
Bussen fra Netbuss var både flott og lang. Sjåføren var "innfødt svinndaling" og en fin guide på hele turen. Mange var imponert over at det idet hele tatt var mulig å manøvrere den store bussen på de kronglete smale skogsveiene i "svarte skauen".
En flott tur og mye bær og glade mennesker dro hjem igjen til Halden.

VENNSKAP
Venner er godt miljøvern for kroppen, det har vi på Frivillighetssentralen visst lenge og vennskapet mellom frivillige i Svinndal og Halden er både varmt og trivelig og når sola skinner, gresset er grønt og himmelen er blå er alle glade og skogen er et godt sted å være i, for alle.

Sohila og Tordis skal også være med på tur til Iddebo sykehjem og omsorgsboliger for å dele ut tyttebær og kake og glede mange institusjonsbeboere med en liten "smak av skogen".
Det gleder de seg til.<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.