TYTTEBÆRPLUKKERE PLANLEGGER FESTEN

Anne Lise Malmbekk, fra v. Torbjørn Jørgensen og Alfhild Jensen var alle med på årets tyttebærtur.

POPULÆR TYTTEBÆRFEST I TO DAGER men først litt sang og dans!

Torsdag 22 september reiste 27 frivillige fra Halden til Svinndal for å plukke tyttebær, for tredje år på rad.
Med gode lokalkjente venner var det lett å finne stedene med store røde bær.
Bøtter og spann ble raskt fulle. Sola varmet og blant gjengen med frivillige var det stillere enn vanlig, alle var opptatt av å få mest mulig bær med hjem og etter to timer iherdig plukking ble det akkurat tidsnok å komme seg til Bøndenes Hus der frivillige fra Svinndal og Halden møttes for god lunsj, underholdning med visegruppa 1881 og oppvisning med seniordansere fra både Våler, Skiptvet og Halden.
For tredje år ble det også overekkelse av diverse tyttebær-retter og likør som Halden-gjengen hvert år serverer mange hjemmeboende og eldre på institusjon dagen etter tyttebær-turen.
TYTTEBÆR GJØR GODT PÅ MANGE VIS
Sammen med femten andre stilte derfor Anne-Lise,Torbjørn og Alfhild opp på Frivillighetssentralen morgenen etter der det ble stekt vafler og pakket porsjonsvis med bær og lyng, kake,fromasj,tyttebærsmør og likør.
Sammen med trekkspilltoner fra Tor Hveding og pianospill fra Karin Lykke Seest fordelte gruppen frivillige seg på tre sykehjemsavdelinger og inviterte beboerne på tyttebærfest.
Flere hjemmeboende fikk også tyttebær-besøk samme dagen og en dag til uken blir det ny tyttebærfest, da for beboerne ved Vaterland omsorgsboliger.
Tyttebærplukkerne fikk mosjon og bær og hyggelig tur og ekstra hyggelig vil mange si, er å kunne glede godt over 100 som ikke selv kan komme seg ut i marka,men som fikk plukke bær av medbrakt lyng og smak på mye godt og trivelig besøk.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.