CAFÈ DE CONCERT - FRIVILLIGHETSSENTRALEN

Hans Petter Mæhle

Ungt brennheit strykeorkester med høy kvalitet.

Et flott publkum som var med på notene.

Sonate for fiolin og cello.Inga Grytås Byrkjeland og Hans Petter Mæhle.

Hans Petter Mæhle, fiolin, og hele det brennheite flotte strykeorkesteret med 11 unge musikere, høstet stående applaus etter Cafè de Concerts åpningskonsert på Frivillighetssentralen søndag. I øs pøs regn var det ca 40 som tok sjansen på at den planlagte utendørskonserten ble flyttet inn og inne ble det akkurat den tette gode stemningen mellom musikerne og publikum man kunne håpet på. Solskinn var det og!  

BERGEN
Det var en tidligere "årets bergenser" fra 2001 og også tidligere beboer i Frivillighetssentralens hus i Violgt 14, nemlig Rolf B. Wegner, som ønsket velkommen til Cafè de Concert i Halden og dermed var konserten i gang med en fantastisk konsertmester Bjarne Magnus Jensen, fiolin. som spilte Ole Bull og deretter kunne
publikum nyte Edvard Grieg: Holbergsuiten, op.40
1.prelude, II Sarabande, III Gavott, IV Air, V Riguadon .

Cafè de Concert Orchetstre de Chambre:
Bjarne Magnus Jensen, fiolin, konsertmester
Hans Petter Mæhle, fiolin
Magnus Boye Hansen, fiolin
Vilde Sandve Alnæs, fiolin
Emilie Heldal Lidsheim, fiolin
Ragnhild Lien, fiolin
Cecilia Wilder, bratsj
Nikolai Walderhaug, bratsj
Inga Grytås Byrkjeland, cello
Eivind Skretting, cello
Inga Aas, kontrabass

Etter 10 minutter pause med muligheter for å oppsøke "bakeriet" ble det flere musikalske høydepunkt i Maurice Ravel:  Sonate for fiolin og cello. I Allegro, II Très vif, III Lent, IV Vif, avec entrain.

Publikum var begeistret og det var til tider både hurrarop og klapping mellom satsene og mange brede smil å se. Musikerne var, som Aksel Kolstad selv sa det, kledd som "dere" som publikum, altså i hverdagsantrekk. Ja, med unntak av Rolf B. Wegner da...... Han var, som alltid, pyntet med sin tversover.

Etter Maurice Ravel, som forøvrig var en fransk komponist som kanskje er mest kjent for sitt orkesterverk Bolero var det over til avslutningsnummeret med Edwars Elgar: Serenade for strykeorkester, op.20.
I Allegro piacevole, II Larghetto, III Allegretto.

Pling, plang, plong
Applausen ville ingen ende ta og ingen hørte regnet som trommet på rutene mens orkesteret spilte ekstranummeret Pling plang plong. En artig liten melodi som et "akrobatisk" musikalsk avslutningsstykke på en flott konsert.


Nå gleder vi oss til mer. Allerede søndag 3. august er det ny konsert i Violgt 14.

Takk til musikere, takk til publikum, takk til frivillige på "bakeriet", Takk til Christer  Elnes og Delta K i Østfold fylkeskomune, Takk til Aksel Kolstad.

"Hadde jeg vært lege, ville jeg ha foreskrevet denne musikken til alle mine pasienter" - Rolf B. Wegner.

Glede, lykke, inpirasjon  -  Livskvalitet!
Frivillighetssentralen vil selvsagt legge til rette for flere konserter og håper også at det skal ordne seg med et nytt piano - det bør nemlig være på plass til neste konsert, 3.august.

Noen som kan hjelpe her? Ta gjerne kontakt.


<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.