EN DAG PÅ FRIVILLIGSENTRALEN

Leksehjelp på stua!

Kommunalsjef Gun Kleve har tro på sang og musikk som forebyggende og helsefremmende.

Trivelig rundt leksehjelpbordet.

Avislesingsgruppe på Biblioteket foregikk også denne dagen. Frivilligsentralen i samarbeid med Biblioteket og Podium/NAV.

Claes Neeb spilte på Frivilligsentralen, for SOS Barnebyer.

Likemannsgruppe i Jazzrommet.

Ragnhild Aaserud stilte ut malerier på Bakgården, med åpning lørdag 20.mars.

En dag i lokalene til Halden Frivilligsentral kan by på mange spennende og flotte opplevelser. Her er en liten billedserie over noe av det som skjedde torsdag 17.mars.

På LEKSEHJELPEN torsdager kommer en fast gruppe elever fra Os barneskole og akkurat denne dagen ble de møtt av Kay Jamissen og Knut Halvorsen som begge trives med å være med og gi støtte, veiledning og hjelp som frivillige leksehjelpere.
Hit kom også Quadra fra Somalia som har bestemt seg for å lære mer og kunne beherske norsk bedre. Sammen med leksehjelper Knut, legges det opp til lekser fra gang til gang og dette er lekser som Quadra selv pålegger seg, da hun for tiden ikke selv går på skole.
Men før arbeidet tar til rundt bordene på stua, blir alle hilset velkommen av frivillige Anne-Lise Støldal , som ikke bare får alle til å føle seg spesielle og spesielt velkommen. Hun disker også gjerne opp med både kakao og boller. Gruppen er også fornøyd hvis det står knekkebrød og vann på menyen.

SANG OG MUSIKK
Idet elevene kom inn i14-tiden gikk en annen gruppe ut, denne dagen. Denne livlige gjengen som var på vei ut  hadde vært sammen og bedrevet praktisk forbeyggende folkehelseaktivitet på Frivilligsentralen, fra kl 11.30.
Det er nemlig sang og musikk-aktiviteten Helt halv Tolv, som inviterer til samvær mellom alle som har lyst og komme sammen for å synge. Egne permer med nummererte sanger er laget på dugnad og så gjelder det for musikantene å henge med når forslagene på sanger ropes ut, eller foreslås, sagt på demokratisk vis...
Og henger med, gjør de alle sammen. Karin Lykke-Seest ved pianoet og Bjørn Ramstad på bass utgjør en munter duo som får alle med. Det gjør også Finn Eng når det er han som sitter ved pianoet, og ofte jazzer opp litt ekstra.
Denne dagen fikk Helt halv Tolv hyggelig besøk av Kommunalsjef Gun Kleve, som selvsagt lot seg rive med og var med på sangen.
Sosialt samvær med sang og musikk, krydret med nykokt kaffe og gode rundstykker er populært og på torsdag var det nær 30 sangglade kvinner og menn som hygget seg rundt bordene. En viktig oppgave er kjøkkenansvaret og to frivillige fra Hobbygruppa stilte opp denne dagen, Eva Harlem og Britt Dahl.

LIKEMANNSGRUPPE, MØTE I ANDELSLAGET OG KONSERT MED GITARISTEN CLAES NEEB - var kveldsprogrammet på Frivilligsentralen torsdag 17.mars.
Et andelslag i byen hadde en beboer/møtedeltaker som er bruker rullestol. På Frivilligsentralen er det lett å komme seg og ut inn med rullestol. Derfor fikk de bruke stua til møterom denne kvelden. SOS Barnebyer arrangerte temakveld og hadde fått med seg en betydelig kjent gitarist Claes Neeb, som underholdt, eller trollbandt et interessert publikum, inne i Whitebox.
Jazzrommet ble innviet, som  noe mer enn til å lytte til jazzmusikk. Der fikk Thryiodiaforeningens Likemannsgruppe arrangere sitt kveldsmøte.

At det "svinger" og skjer noe positivt  hele tiden i Frivilligsentralens lokaler er torsdag 17.mars et bevis på.  

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.