HALDENBESØK PÅ BORGEDAGEN

Frivillighetssentralen på Østsiden i Fredrikstad inviterte den internasjonale kvinnegruppa i Halden til 10 års bursdagsfeiring på torget i Sellebakk. Hilde Hovland, i midten, og daglig leder på sentralen, koste seg i sommersola med Ester M. Jensen og Anh Dang, fra Halden.

VUGGEVISER
Femten fra den internasjonale kvinnegruppa i Halden reiste på ettermiddagen torsdag 14. juni til Sellebakk i anledning Frivillighetssentralens 10 års jubileum og folkefest under Borgedagene.
En AP-politiker i Fredrikstad, Aase, ønsket velkommen og gratulerte Frivillighetssentralen på Østsiden med dagen og la til at hun hadde stor respekt og sans for virksomheten, som hun betegnet som en virksomhet som hele lokalsamfunnet hadde stor nytte av.
Deretter ble Halden-gjengen invitert opp på scenen. Fatmire, Iren, Sohila, Anh, og Wenche overrakte blomster og bilder (fra flere av våre fellessamlinger).
Gratulasjonene ble også fremført på albansk, persisk, kurdisk og vietnamesisk "på haldensk vis" , og sammen med vuggeviser og fremføring av Du og Jeg av Inger Hagerup, var kvinnegruppas sceneopptreden over.

SPENNENDE MAT
Inne på Frivillighetssentralen hadde mange laget til maleutstilling og på bordet var det satt fram "all verdens" lekre matretter.
Mat og hygge rundt bordene på torget og koselig visesang med Visegruppa Lars fra Indre Østfold, førte til at kvinnegruppa fikk en meget positiv opplevelse.

MØTES IGJEN
De to flerkulturelle kvinnegruppene i Fredrikstad og Halden har allerede bestemt å møtes flere ganger.

Å få et større nettverk betyr mye for meg, sa en. Å få møte og snakke med andre fra hjemlandet mitt er alltid så fint og jeg blir så glad når jeg kan snakke med de som snakker mitt språk.
Det er fint å tilhøre en gruppe som reiser sammen, for opplevelser utenfor Halden. Da er det lett og bli kjent og så er det så fint å reise hjem til Halden igjen, sammen.


KVINNENENE INVITERER TIL ÅPNE BLI KJENT- KVELDER
Utover høsten vil den internasjonale kvinnegruppa i Halden invitere til flere bli kjent-kvelder, der hensikten er at nye innflyttere i Halden skal presentere sin kultur, språk, musikk, mat, div, på "sine " kvelder.
Første kvelden blir mandag 3. september. Da er Kosovo i fokus.
En liten arbeidsgruppe er nedsatt og har så smått startet forberedelsene.

Det er også planlagt somalsk og kurdisk kveld, i oktober og november.

Er det flere som ønsker å delta med forberedelser til disse kveldene er det bare å ta kontakt.<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.