FILOSOFISKE SPØRSMÅL

Bo Malmhester fra Lærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo, var sammen med 16 elever fra Asak skole på Frivillighetssentralen mandag denne uken.Der presenterte han filosofiske spørsmål om lekser og leksehelp og fikk mange engasjerte elever til å arbeide meningsfylt og morsomt med spørsmålene.

ANDERLEDES TIME
Dette var virkelig en anderledes time, utbrøt rektor Anne-Berit Aamodt, da hun var tilstede sammen med de 16 elevene som reiste seg når de mente spørsmålet var viktig og etterpå måtte begrunne hvorfor de mente det var viktig, eller uviktig.
Dessuten var det nødvendig å kunne forklare slik at de andre forsto.

Kan du bestemme selv?
Hvorfor gir noen lekser?
Hva er lekser?
Hva er å ha ansvar for egen læring?
Hva er bra med lekser?
Hva er dumt med lekser?
Kan man bestemme seg for å like lekser?
Kan man ha lekser uten at læreren har sagt det?
Må en lekse være riktig gjort for å være gjort?
osv.osv.....
Mange spørsmål og mange svar og mange muligheter til å stå opp og sitte ned under den halv annen times samlingen i forindelse med leksehjelpstarten for høstsesongen.

PROSJEKT LEKSEHJELP
Prosjekt leksehjelp i Halden fortsetter med tilbud om leksehjelp for u-elever på tirsdager. Tilbudet er fra i høst, lagt til frivillighetssentralens lokaler og den første tirsdagen var det sju elever fra Rødsberg som kom og sammen med dem var tre leksehjelpere.
Det var flest mattebøker oppslått og dessuten lærte alle at genser på tysk, både entall og flertall heter:pullover!

Knekkebrød, vann og non-stop var grei servering den første dagen og fra neste uke håper vi at enda flere stikker innom, i tidsrommet fra 14.15 og 16.15.

LEKSEHJELP PÅ ASAK
Rektor på Asak tok kontakt med frivillighetssentralen i forbindelse med at hun gjennom flere år har sett at mange av elevene strever med å få gjort sine lekser hemme.
Hun ønsker derfor å sette i gang et tilbud om leksehjelp på skolen en gang pr uke- tirsdager.

Skolen ønsker å organisere elevene slik at hver enkelt får ro rundt leksearbeid og det vil være voksne til stede sammen med de eksterne leksehjelperne.
Asak skole har sendt ut brev og etterlyst leksehjelpere og i samarbeid med Frivillighetssentralen håper de å kunne starte opp raskest mulig.

VELDIG MORO, NESTEN SOM DEBATT
Samlingen med Bo Malmhester og filosofiske spørsmål om lekser og lekshehjelp  var starten på et samarbeid rundt leksehjelp og lekser i samarbeidet mellom Asak og frivillighetssentralen. Det er planlagt flere samlinger med morsomt arbeid og oppfølging.
Det var veldig moro, nesten som en ordentlig debatt, mente en. En annen sa at det var litt vanskelig men ganske morsomt også da.
En mente at et viktig sprøsmål ikke ble stilt: Nemlig dette:
Hvem fant på lekser?

Det ble brukt noe tid på et svar, ved at læreren fra Asak forklarte spørsmålet ved å vise til urstammer, indianere som ønsket å trene for å bli bedre på, for eksempel bueskyting. Øve, øve, for å bli bedre.

Mange ivrige elever fra Asak funderte, undret og reflekterte, og i det de gikk var det en som avsluttet med å si at MÅTEN de hadde snakket sammen på, var noe han EGENTLIG likte godt.
Men at alle spørsmålene om LEKSER var så viktig, og så viktig at det var verdt å snakke så mye om det nei se - DET, var han ikke fullt så sikker på .
På spørsmålet om hva den måten var ,han likte godt , var svaret: EN OM GANGEN.
Godt svar!

IGANG IGJEN
Leksehjelp på  Asak er altså ikke igangsatt. Det er nødvendig at flere melder seg og vil være med som leksehjelper.

OS
Leksehjelpgruppe er startet opp igjen på mandager på Os skole.

GJERNE FLERE
Vi hører gjerne fra flere som kan tenke seg å bruke litt tid  og vil hjelpe elever i trivelig leksehjelpmiljø.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.