FEIENDE FLOTT FRIVILLIG-FEIRING

Prisvinnere fra Halden skolemusikkorps

Liv-Randi Dahl fra Rockehuset.

Olav Evensen fra Visegruppa 1881 stilte i rødt!

Elizabeth Arendt fra Biblioteket delte ut lesekalendre til lesombud og Boka Hjem-medarbeidere.

Gunn-Heidi Larsen (t.v.) og Siv Langøy

Åpent Hus på Frivillighetssentralen samlet mange mennesker i alle aldre i løpet av de ni timene med program. Ekstra populært var det med utdeling av den lokale Frivillighetsprisen som i år gikk til Halden skolemusikkorps.

LEKSEHJELP OG VISEGRUPPE
Første post på programmet var besøk av Liv Randi Dahl fra Rockehuset som fortalte om leksehjelpsamarbeidet med Røde Kors og Frivillighetssentralen.
Deretter var det Visegruppa 1881 som presenterte mange flotte julesanger, inklusiv møte med selveste "Rudolf" og selvsagt Julekveldsvisa som ekstranummer.

Stor stemning fra første tone.

Folk hygget seg med frukt og pizza, kaffe, te og kaker hele dagen. Noen kom og gikk og kom igjen og en god del ble værende hele dagen, fra 12 til nærmere 19.

LESEOMBUD, BOKA HJEM OG PIANO
Elizabeth Arendt fra Halden bibliotek fortalte om leseombud og Boka Hjem ordningen og roste samarbeidet med Frivillighetssentralen når det gjaldt dette.
I dag foregår det høytlesning av leseombudene for grupper på Vaterland, Karrestad og Halden sykehjem og hos private.
Frivillige bringer bøker fra biblioteket til lånetakere som kan ha problemer med å komme seg dit selv.
Det er totalt 20 frivillige som i år har vært engasjert som leseombud eller med i Boka Hjem-ordningen.
Disse fikk lesekalender fra biblioteket. før publikum fikk pianokonsert med Silje Kathinka Erichsen, som spile Per Aspera ad astra av May Sønstevold og en svensk julesang.

LODDSALG
Loddsalg pågikk hele dagen med to trekninger og mange fine gevinster.

TO GITARER
Siv Langøy og Gunn-Heidi Larsen fikk de mange tilhørerne med seg på flotte viser og Kari Engh fortalte om linedance-tilbudet som fortsetter på kulturskolen etter nytt år. Hver fredag ettermiddag.

MARSJ
Overraskelsen som var annonsert klokka 17, kom presis og var  30 musikanter fra Halden skolemusikkorps. Stor var overraskelsen og jublelen da nettopp Halden skoolemusikkorps ble kåret til årets lokale Frivillighetsprisvinner.

Feiende flott marsj gjennom lokalet og deretter en julesang fikk publikum høre av korpset før Ordfører Per Kritian Dahl overrakte de glade prisvinnerne innrammet bilde, diplom, blomster, gavekort og mange rosende ord.

EKSTRANUMMER
Mange galde og overraskende fjes å se og selvsagt ble det ekstranummer.

MYE HYGGE
Kvelden var ikke over etter prisoverrekkelsen. Stuene ble etterhvert fulle av glade mennesker som pratet og hygget seg en lang stund med sang fra Kosovo, Resmije og flere, samt norsk barnesang til slutt med Emili, 6 år.
En verdig avslutning på den Internasjonale frivillighetsdagen med May Britt Andersens sang "Folk er rare".

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.