STRÅLENDE ALLSANG

Katrine Moholt var strålende opplagt før den siste allsangkvelden på Fredriksten festning. Hun og Tommy håper på flere sesonger med Allsang på grensen fra Halden. Ingrid Bjørnov, underholdt og briljerte med nyskrevet historisk sang der hun "samlet trådene" på karakteristisk vis med muntre notesprell fra Karl den XII til Vidar Lønn Arnesen......

SANG HAR STØRRE KRAFT ENN KRUTT
I krigsperioder var besetningen på festningen på vel tusen mann og festningen har vært i strid flere ganger. Mest kjent er festningen fra 1716 og 1718 da svenskekongen Karl XII angrep anlegget.
Festningen ble gjort klar til strid siste gang i 1905.

Ammunisjonen ble lagret i det store og lille kruttårn.

Da Mattis Hætta kom fram på scenen til avslutningsnummeret under allsangen for siste gang (i år), var det selvsagt at både små og store kruttårn, hele det bratte fjellområdet, de tre fortene Gyldenløve, Stortårnet og Overberget, ja hele festningsområdets 600 kvadratmeter ,var nå lagret og fyllt opp med energi og varmende toner fra tusenvis ag sangglade mennesker i alle aldre.

Artistene den siste allsangkvelden gjorde også sitt ypperste for å skikkelig plante allsangen på grensen behørig boltet fast til Fredriksten festning.

OPTIMIST
Otimist, det vil gå bra til sist.
Så lenge jeg lever her er jeg en Optimist, runget det mellom festningsmurene onsdag kveld.
Og når over sju tusen fortsatte med - Når du en gang kommer Neste sommer, skal vi atter være her. Og vi skal synge gamle sanger om igjen...

Da var det liksom klart., eller?
TV2 og alle som ser fram til mer allsang neste år, kan vel allerede  begynne å tenke allsang 2008.
Mange håper at den hyggelige familieprofilen blir gjentatt, inklusiv lave billettpriser. Da vil det fortsette å komme enda flere familier fra Horten, Kristiansund, Gjøvik, Kongsberg og Hammerfest......

SOLEN SKINNER (nesten) ALLTID
Stein og Christian (far og sønn) sang Solen skinner alltid der du helst vil være (it never rains in southern California)
på den siste allsangkvelden. Sønnen Ingebrigtsen sang også sin nyeste Adorable

EVERYONE NEEDS A FRIEND
Andre artister var Dance with the strangers som definitivt er tilbake i god gammel form. Det var ikke vanskelig å få med sju tusen på å synge Everyone needs a friend.
Publikum så ut til å være like begeistret for den nyeste låte PARTY.Det så kanskje ut som om flere fulgte oppfordringen da den lange køen av mennesker beveget seg ned fra fjellet og ned til brygga.
- and the party on all night long.....

SING ME A SONG
Det var også stor iver da Return sang gruppas kjente Sing me a song., mens mest latter høstet Ingrid Bjørnov under sin sin egen tolkning av "Sommeren er svensk".
Her kom velkjente sommerlåter trillende ut av Ingrids piano, med hennes egne særegne sidekommentarer til
Og publikum tok instruksjon og sang med: Minnerna kommer så ofta til mej. Nu er alt borta, jag fattar det ej....
- I natt âr jag din, I natt âr du min...
- Vi gir alt, alt for Norge, ofrer alt, om vi må...
- Lyckliga gatan, du finns inte mer, du har fôrsvunnit med hela kvarter..
- Du âr en saga fôr god fôr att vara sann, det âr en saga i sig att vi funnit varann...
- Vem vet, inte du, vem vet, inte jag...
- Sommeren med deg, sol og vind og hav, langt fra alle harde krav..
- Sommeren med deg, glemmer aldri den, jeg vil ha den om igjen, Og hvis du bare vil kan vi få det til...

VISEGRUPPA 1881 SANG MED
Dina Cecilie Nordsjø, til venstre på bildet og Olav Evensen , med hvit hatt, er henholdsvis yngst og eldst i Frivillighetssentralens Visegruppe 1881. Sammen med Leo Leonardsen, kjent visetolker og sanger, bosatt i Halden og leder av vise og allsangkveldene på frivillighetssentralen, samt Terese Engedahl, syngende styremedlem ,var de sammen med andre sangglade deltakere fra 1881 og mange sangglade venner fra frivillighetssentralen. De var alle med blant de gruppene som var invitert til å være med under generalprøven og under opptaket på allsangen.

PUBLIKUM VAR MED
Ut i fra innsatsen til publikum, lot det til at alle fikk høre sine favorittsanger.. Å synge i et kjempestort kor er helt topp.
- Solen skinner alltid der du helst vil være, du vil aldri bli fornøyd med det du har.
For solen skinner andre steder, det finnes andre gleder - i en drøm, - i en drøm.

SMILENDE
Det var bare smilende ansikter å se på allsangkvelden i går. En av de som smilte fra øre til øre med favnen full av blomster var den alltid like energiske Ingrid Solberg Sætre, Allsangens lokale prosjektleder.

THAT`S WHAT IT`S ALL ABOUT
Siste sang på Allsang på grensen er sunget... Til vi høres igjen...
- Everyone needs a friend
sometimes
To wake you up and sing
the lullabyes
Everyone needs a friend
sometimes
That`s what it`s all about.


<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.