MIN OG DIN VERDEN

Kulturkvelden - Min og Din Verden på Samfundet 28.mars ble en flott markering av et flerkulturelt satsningsområde fra Frivillighetssentralen og et strålende eksempel på  kulturelt mangfold og  et spennende kultursamarbeid. Her er Tiffany Gnaly som leste "Ungdommens stemme fra Uganda" - lest med flott innlevelse og som gjorde inntrykk på publikum.

INNTRYKK
Kulturkvelden besto av et rikholdig og variert program.
Ungdommens stemmer besto av "møter" med fem ungdom fra Bulgaria, Italia, Brasil, Irak og som nevnt, Uganda. Her presenterte fem unge fra Låby skole, tankene til ungdom som lever under  andre forhold enn vi har i Norge. Blant annet jenta fra Uganda, spilt av Tiffany, som vokste opp på barnehjem, sammen med mange søsken. Foreldrene var døde av aids - men selv hadde hun drømmer  - om å bli musiker...

Ungdommens Stemmer ble akkompagnert av Marimba-gruppa fra kulturskolen. De åtte dyktige elevene spilte afrikanske rytmer.

FOTBALL
Kulturkvelden startet med en varm og engasjerende film og et like engasjerende  foredrag av Torhild Strand, (tidligere danser og også godt kjent som gift med skuespiller Sven Nordin) Hun er prosjektleder i Vålerenga mot rasisme.

DANS
Barn, unge og voksne har i uker og måneder trent på forskjellige danser under ledelse av Placide Gnaly. Her var danseglede til tusen og en forrykende flott oppvisning av alle.

MANGE FORTJENER TAKK
En ekstra stor takk sendes til "våre" to teknikere fra Bom Kræsj Bang som spilte rett spor til rett tid og takk til alle medhjelpere som sto på før og under forestillingen. En kjempeinnsats fra svært mange "usynlige" hjelpere var svært betydningsfull for at vår kulturkveld ble så vellykket.

FULLT HUS
Det var også gledelig at så mange kom denne kvelden. Det var ikke EN ledig stol og flere måtte nøye seg med ståplass.

BARNA SJARMERTE ALLE
Leo Leonardsen fremførte Barndommens Land så vakkert og Ottar big hand Johansen og Tore Andersen fikk også publikum til å klappe taktfast, men da de 20 elevene fra Folkvang skole gikk på scenen og sammen med Ottar og Tore sang med på de tre sangene Hugo Ugle, Sangen e i skute og Drømmen din - ble det virkelig kjempe- stemning i salen.
Barna viste stor innlevelse og det var tydelig at de hadde øvet godt og samspillet på scenen med de proffe var utrolig sjarmerende.

FLOTT DANS TIL SLUTT
Indisk/pakistansk danse og musikk-gruppe avsluttet den flerkulturelle kulturkvelden. Dansere fra Oslo og musikere fra Oslo, Mellerud og Halden. Elevene fra Folkvang hadde øvd og holdt på i mange timer og måtte få gå hjem - men det var en del som valgte å bli igjen og det angret de ikke på. Avslutningen med indisk/pakistansk Raga, med flere musikere, blant annet Arnne Nygaard fra Halden, sittende på scenen var ny og spennende for publikum og danserne var fantastiske.

SAMARBEID - KULTUR  - KULTURSAMARBEID
Mon tro om ikke samarbeidet vil fortsette - som det gjorde ut i de sene timer - men også i de neste månedene og helt fram til neste kulturbombe-sprengning......

sukk... men alt koster.... Frivillighetssentralen må gjøre et dybdykk for å klare  dette arrangementet.... Sponsorer, gaver mottas gjerne..

TAKK TIL LOKAL STØTTESPILLER
Frivillighetssentralen ønsker å takke Halden Sparebank for den økonomiske støtten på kr 5000,- til vår flerkulturelle kveld.

TAKK TIL ALLE
Tqkk også til alle medvirkende og til samarbeidspartnere på Risum, bom kræsj bang og alle som på forskjellig måte har gjort vårt mangfoldige kulturprogram mulig.

En ekstra stor takk til ildsjelen Placide Gnaly og til alle frivillige som bidrar med humor, lyst og varme.


<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.