DATAKURS

Tordis Hammervoll frisker opp kunnskaper og får hjelp av Roar Aasmundsen

God stemning rundt bordet hos de ferseke PC-brukerne

Bjørn Megning Jensen forklarer.

Rosalie Aasmundsen og Eva Harlem, som er på kurs for å bli bedre på å bruke PC. Eva er fornøyd med kursdeltakernes tålmodighet.

Øvelse gjør mester.

Så er nytt datakurs for seniorer i gang, etter at mange har henvendt seg til Friviligsentralen om hjelp med dette. Rosalie Aasmundsen, Bjørn Megning Jensen møtte ni spente kursdeltakere fredag 12.mars og hele seks ganger skal gruppen være sammen og øve og prøve. De fikk også med en tredje kursleder, Roar Aasmundsen, Rosalies mann. De tre hadde nok å gjøre denne første kursdagen som varte i to en halv time.

LÅNT UTSTYR
Datatjenesten, eller Mobil Data i Storgata har igjen lånt Frivilligsentralen utstyr og med flere private maskiner ble det en effektiv og trivelig start på kurset sist fredag.

Bjørn og Rosalie fikk etter en presentasjonsrunde et godt innblikk i hva den enkelte deltaker kunne fra før og hva de ønsket å lære og øve mer på.

Det viste seg at flere allerede hadde lært seg å bruke nettbank, mens andre var helt i startfasen med å kunne bruke pc.


De frivillige kurslederne tok utgangspunkt i avisen fra fjorårets seniorsurfdag og denne fikk også deltakerne utdelt og er nok i gang med å gjøre hjemmelekser............. til neste kursdag som er 19.mars.

GOD LUNSJ
Må mat til når nytt skal læres..... og den sosiale delen av kurset på Frivilligsentralen, med motto; Der mennesker møtes....... byr selvsagt på en god og næringsrik lunsj, som alle spleiser på.


Halden Frivilligsentral har foreløpig 12 navn på venteliste for et eventuelt nytt kurs i mai måned.
Om det blir noe nytt kurs, avhenger av om de samme frivillige har lyst og anledning til å ha flere kurs eller om det melder seg flere kursildsjeler...
Hvis det er noen "der ute" som kan tenke seg å bruke litt tid på å lære bort, pc/data-kunnskaper, er det bare å ta kontakt.

BIBLIOTEKET
Det ble også informert på kurset at biblioteket i Halden kan være stedet å henvende seg hvis du ønsker dataopplæring en/til en. De har et tilbud for en til en opplæring og kan anbefales!

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.