VI VAR PÅ EXTRA-TILDELINGEN

Randi Mo, styreleder på frivillighetssentralen, Inger Olsen, enhetsleder Halden sykehjem, Ellen Rosseland Hansen, prosjektleder og Wenche Erichsen, daglig leder på frivillighetssentralen var i Oslo under årets Extra-"julaften". Det andre året i prosjektet "Fellesskap gir styrke" og et nytt prosjekt; Home Start Familiekontakten Halden, fikk henholdsvis 240 og 150 tusen.

"EN TUR RUNDT I BYEN" ...
De glade damene fra Halden fikk med seg julegatene i hovedstaden og fra programmet i Folkets Hus ved Youngstorget var det Finn Kalvik som slo an gitarstrengen med sommersang og "rusler rundt i byen"-visa. En annen glad Halden-dame som raust delte ut millioner i dag (205!), Anne Kari Holm, generalsekretær i Helse&Rehabilitering, gratulerte Frivillighetssentralen med sine to prosjekter.
Generalsekretæren introduserte statssekretær Berit Øksnes Gjerløv fra Kulturdep. som glad kunne konstatere at Extra-spillets overskudd gikk til meget gode helsebringende formål og var langt unna "alt annet snusk, som pyramidespill etc".
Marit Torseter, markedssjef i Norsk Tipping, fortalte at den typiske Extra-spilleren var kvinne på ca 49 år. Det ble humret i salen til utsagnet om at spillet også betegnes som "kjerringbingo".
Elin Stokkenes, programleder for Extra-sendingen, viste gode "smakebiter" fra prosjekter som er vist på fjernsyn og det var mye flott og viktig!

HELT STILLE UNDER OPPLESING
Astrid Kvinge leste fra sin bok "Sterkere enn kjærligheten" der hun nakent skriver om å være pårørende til en stoffmisbruker.
Hun leste for et lydhørt publikum og fikk en lang varm applaus.

MINSTE TILDELINGSSUM PÅ FEM TUSEN
Nytt i år var utdeling av blomsterbuketter til blant annet Mental Helse, avdeling Kongsberg, som fikk  beløpet de hadde søkt om, kr 5000,-. Norges Blindeforbund fikk også ekstra blomsterbukett for morsomste prosjektnavn - liv og røre i svarte natta og blind date (data for blinde).

EXTRAPRISEN TIL DIABETESFORBUNDET
Extraprisen i år ble gitt til Diabetesforundet og en forsker som har forsket på diabetes og barn.

"DU BURDE HELLER FÅ DEG GLASSØYE"
Marit Hoem Kvam leste fra boken og skuspilleren Rune Temte presenterte utdrag fra teaterforestillingen "Atopisk - på feil sted".

AVDUKNING TIL SLUTT
Siste post på programmet var selve avdukningen der alle inviterte gjester selv kunne finne sitt prosjekt på de lange listene.....
Rådet for psykisk Helse, Kreftforeningen, Landsforeningen for hjerte og lungesyke og Nasjonalforeningen fikk de største midlene til sine mange gode prosjekter.

SÅ TIL JOBBEN..
Halden-gruppa gledet seg også over at ett av prosjektene til Kreftforeningen også går til Halden og Siri Brelin.
Glade over tildelingen avsluttet vi Oslo-besøket med et hyggelig måltid på ærverdige gamle Justisen sammen med "kolleger" fra Frivillighetssentralen i Modum.
Nå er vi klare til å ta fatt på våre to prosjekter, Fellesskap gir styrke og Home Start Familiekontakten Halden.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.