KONSERT SØNDAG 1. MARS - KL. 18

Ingvild Storhaug

Tove Törngren på cello og Marita Vårdal Igelkjøn, piano, får med seg Ingvild Storhaug - sang, når de igjen kommer  og gjester Frivilligsentralen i Halden. PERLER PÅ EN SNOR... er en konsert full av klassiske perler som mange vil kjenne seg igjen i. Små stykker fra ulike perioder og komponister. Dette er en intim konsertform der musikerne i tillegg til å spille vakker musikk også forteller litt om stykkene og komponistene.

TO...
er en duo med cellisten Tove Törngren og pianisten Marita Vårdal Igelkjøn. De startet sitt samarbeid i 2006 gjennom Ensemble Arteriol og spiller nå sammen som duo. I januar 2009 turnerer de i samarbeid med Akershus Musikkråd og Den kulturelle spaserstokken med programmet "To spiller perler på en snor...".
To fremfører ulike konsertprogrammer både alene og sammen med andre; noen ganger blir To til Tre, og da fremfører duoen flere perler sammen med sangeren Ingvild Storhaug.

Den intime konsertformen byr på både klassisk musikk , men også historier  "på en snor"... om stykkene og komponistene.


Tove Törngren - cello
Tove, født i 1981, kommer fra Eskilstuna i Sverige og er nå bosatt i Oslo. Hun har studert ved kungliga Musikhøgskolan i Stockholm, Conservatorio di Musica i Perugia, italia, og Norges Musikkhøgskole.
Tove har bred kammermusikalsk erfaring. Hun jobber som frilansmusiker med oppdrag som solist, kammermusiker og i orkester.

Marita Vårdal Igelkjøn, piano, født 1979, kommer fra Førde i Sogn og Fjordane og bor nå i Oslo der hun jobber som frilanser og klaverpedagagog. Marita har sin musikkutdanning fra musikkonservatoriene i Tromsø og Helsinki, Kungliga Musikhøgskolan i Stockholm og Norges Musikkhøgskole. Marita har bred erfaring innen kammermusikk, ny musikk og har vært med å starte flere ensembler.

Ingvild Storhaug, født i Bergen og bor i Oslo hvor hun arbeider som frilans. Ingvild er utdannet innen sang og kammermusikk ved Musikkkonservatoriet i Tromsø og ved Staatliche Hochschule für Musik i Karlsruhe.
Hun har holdt en rekke konserter i Norge, Tyskland, Argentina, Chile, Finland, Sverige, India og Japan og har CD-innspilling og fjernsyns- og radioopptak på merittlisten.

VELKOMMEN TIL KONSERT
Mange som er tilknyttet Frivilligsentralen ser fram til konserten Perler på en snor....søndag kl 18.00 og det er å håpe at de som ønsker å få med seg denne nydelige opplevelsen tar kontakt hvis de skulle ønske hjelp med transport eller har plass i egen bil å tilby.
Det er alltid en liten dugnad i forkant av hver konsert.
Noen sørger for å henge opp plakater og noen står for kakebaking og kaffekoking og tar ansvar for at lokalene er rene og innbydende for kveldens Cafè de Concert.

MÅNEDENS HØYDEPUNKT
Fra juli i 2008 og den første søndagen hver måned, har Cafè de Concert i Halden, med klassiske konserter på Frivilligsentralen vært månedens høydepunkt, mener mange.
Aksel Kolstad og Cafè de Concert har levert konserter til et punblikum i Halden og Frivilligsentralen som har pirret nysjerrigheten og svart til forventningene.
Mange kjente komponister og stykker, eller klassiske perler som mange har kjent igjen. Men Aksel Kolstad ville ikke vært Aksel Kolstad, om ikke det også er blitt sneket inn i programmet, noen ukjente perler og ukjente komponister.

De dyktige, ofte unge musikerne, har vært med på å vekke en interesse for både klassisk musikk generelt, men også for historie, språk, kunst og filosofi.
I møte mellom mennesker på Friviligsentralen kommer dette til uttrykk gjennom andre samværsformer , planlegging og gjennomføring av aktiviteter.

Konsertene gir opplevelser av fordypning, ro, stimulans, fellesskap og utvikling.

FLERE MÅ FÅ TILBUD
Frivilligsentralen har fra tid til annen kontakt med mennesker som har vanskeligheter med å komme seg til en konsert på kveldstid. Det kan være mange ulike årsaker til at dette kan være vanskelig.
Mørkt, glatt, ikke bil selv, kjører ikke selv, dårlig busstilbud,liiker ikke å gå alene,etc......
Frivilligsentralen ønsker derfor å gjøre avtaler med de som kan tenke seg å ta med en ekstra passasjer og vil gjerne høre fra alle som melder seg her, men det er like viktig at de som gjerne vil til konserten og trenger litt assistanse også kontakter Friviligsentralen før konserten finner sted.

Konserten er et samarbeid mellom Østfold Kulturproduksjon (Østfold fylke), Café de Consert og Halden Frivilligsentral.

Inngang er kun kr 50,-

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.