ET STED Å GJØRE LEKSER

Gøy med lekser - på leksehjelpen

Ivrig elev fra videregående får hjelp av leksehjelper Bjørn Blomsnes

Har ekstra mye lekser til i morgen! Phu!

Bjørn Fagerlie meldte seg som frivillig leksehjelper på nyåret. Rundt bordet sitter denne dagen også noen "nye" elever.

Kay Jamissen trives også godt som leksehjelper

Leksehjelptilbudet på Frivillighetssentralen er et hyggelig treffpunkt mellom voksne frivillige hjelpere og elever som er ivrige på å gjøre lekser i et miljø basert på trivsel, interesse og hjelpsomhet. På leksehjelpen kan elevene gjøre leksene og samtidig ha kontakt med voksne som har godt med tid til kontrollspørsmål og som  veiledere.

LESETRENING OG FORDYPNING
Elever som ikke har lekser til neste dag, kan også ha utbytte av å komme for lesetrening eller annen selvstendig fordypning.
De frivillige leksehjelperne har ulik alder og variert yrkeserfaring. Flere er pensjonerte pedagoger på forskjellige nivåer.

Det er alltid tre eller flere leksehjelpere tilstede hver tirsdag og det er spennende engasjement og stor innsats til samarbeid over "arbeidsbordene". Det er alltids noen tilstede som kan mye om samfunnsfag, eller er best på matematikk og realfag eller som har mye kunnskap om engelske gloser.
Og skulle eleven eller leksehjelperne stå fast, er det stor oppfinnsomhet som utøves - med søk "her og der" eller sms til en som i hvertfall kan det tyske ordet, ..... som et eksempel fra en ekstra utfordring med tyskleksen.

KNEKKEBRØD
Fra litt etter kl 14 er leksehjelptilbudet åpent, hver tirsdag, for elever i ungdomsskolen og elever på videregående.
Fram til ca 14.30 er det knekkebrød med ost, grønnsaker og vann tilgjengelig for elevene. Enkelt og like fullt et velsmakende og populært måltid.

OS SKOLE MANDAGER
Tre leksehjelpere kommer til Os barneskole hver mandag. Det er 10 elever fra 5-7 trinn som kommer til Leksehjelpen på Os. Samme ordning med knekkebrød i starten på arbeidsøkten, noe som også for elevene på barnetrinnet er populært.

SAMARBEIDSMØTE
Det ble avholdt et samarbeidsmøte mellom Frivillighetssentralen, leksehjelperne og tre av lærerne fra Os skole forrige uke. Der ble det bestemt at lærerne skal minne elevene om å gå til leksehjelpen. Det ble også gitt tilbakemelding fra lærere at elever har godt utbytte av  leksehjelpen, noe som blant annet ble tydeliggjort ved et eksempel på en elev som tydelig hadde større faglig forståelse og hadde en bedre mestringsfølelse  og motivasjon etter å ha fått mye oppmerksomhet og oppfølging på leksehjepen.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.