EXIT OPERA

Fredriksten festning i Halden er en fantastisk kulturarena og med Opera Østfolds Carmen nå i juni ble det en kjempesuksess med tre utsolgte forestillinger og med solister, musikere fra Blåseensemblet, dansere, kor og statister og mange proffesjonelle folk med lys, lyd, kostymer, rekvisitter,alle til å å ta av seg hatten for. Hurra for sigøynerjenta Carmen, alias Marianne Andersen, mezzosopran. Heldige meg, som satt blant publikum to kvelder. Hva har så opera med Frivilligsentralen å gjøre? Frivillige hender er det alltid bruk for, også i dette tilfellet, da frivilligsentralen samarbeidet med Idd Skolemusikk om vaktholdet uten garderobebygningene.

CARMEN
Carmen er skrevet av den italienske komponisten George Bizet og er en av verdens mest spilte operastykker.
På Fredriksten festning var Marianne E. Andersen, mezzosopran, sigøynejenta Carmen.
Hennes elsker og sersjant, Don Josè ble tolket av Joachim Bâckstrøm, tenor.
Micaela, den fattige bondejenta som er forelsket i Don Josè var Christel Elisabeth Smith, sopran. Trond Halstein Moe, baryton som Escamillo, Trond Gudevold, bass, som Zuniga, Per Andreas Tønder, baryton, som Moralès, Åshild Skrii Refsdal, sopran, som Fransquita var alle å høre i bærende roller.
Andre flotte solister var Signe Sannem Lund, mezzosopran, Mads Wighus, baryton og ikke minst Jan Erik Fillan, tenor, i rollen som Remendado, smugler og venn av Dancairo. (Wighus)

MER OPERA I 2013
I 2009 fikk Opera Østfold status som distriktsopera med direkte støtte over statsbudsjettet.
I 2005 var den første operaen på festninge en suksess. Det var Aurora og dette året var frivillige fra frivilligsentralen med på å sy diverse kapper til alle i koret.
Tor år etter var det Trubaduren, deretter, i 2009 var det Turandot og dette året var også en gruppe frivillige med på "sy"-laget.
Med Carmen, har over 25.000 sett utendørs opera på Fredriksten festning.
Og det slutter ikke her.
Allerede om to år vil Opera Østfold realisere planene om en ny operaoppsetning, Nabucco, av Giusette Verdi og i forbindelse med denne oppsetningen planlegges det også en festival.
Det er altså god grunn til å glede seg til nye kulturopplevelser og skulle det bli anledning til et samarbeid når det gjelder frivillige som bidrar med et og annet, er det helt sikkert mange positive og entusiastike frivillige hender som bidrar igjen.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.