TUR TISTEDAL OG KOKKEHAUGEN

Egil Jørstad fortalte fra Kokkehaugen på fredagsturen 30.mai

Det eldste huset ligger her og er fra 1723.

Kul-tur-gjengen i fint driv.

I dette huset har mange band spilt. De spilte så "veggene bula ut" fortalte Egil Jørstad noe Svein Eliassen kunne bekrefte.

Fredagsturen 30.5. var en interessant runde på Kokkehaugen i Tistedal.
Fra Frivillighetssentralen var det privatbiler ut av Halden og til Metodistkirken i Tistedal, der kul-turfølget møtte Egil Jørstad, som på en fabelaktig måte blåste liv i historier om hus og gater, kjøpmenn og bestemoren til Henning Kvitnes som ofte tok en trall og kirken som ble satt opp på dugnad i rekordfart og om mannen som hadde en gris og da folk spurte etter`n så svarte kona; han er i grisehuset og du!, det er lett å kjenn`n igjen, -  det er han med lua!.....

FØRSTE KJØPESENTERET
Egil Jørstad fortalte historier fra "gamle dager" om hele fire slakterforretninger og et yrende handelsliv og om det aller første "kjøpesenteret" i området som rommet mange ulike spesialforretninger under samme tak.
Dessverre er bygningen i forfall i dag og dessverre var det flere bygninger som bar preg av manglende maling og vedlikehold.

Kirken, som ble bygget på dugnad, ble satt opp på kortere tid enn den vanlige offentlige saksgangen med å få godkjent byggemelding i dag, mente Jørstad, og viste også til at veien utenfor kirken også var kommet til med hjelp av mange dyktige arbeidssomme folk på dugnad.

IDYLLI VED VANNET
Mange var historiene om eiendommer, folk og hus og om den gang da... Om det store antallet som var tilknyttet det lokale brannvesen, om kameratskap, mange spillopper , om fisketurer, om staselige bygninger og om det gode livet som levdes blant de mange familiene som ofte bodde både tett og trangt i eldre tider.

Egil Jørstad har selv vokst opp i området og han fortalte også om stedets eldste hus "Kleven" eller "Nedre Skansebakken" fra 1723.

<< Tilbake
Nettløsningen er levert av Monsternett.